OEXBE: Όλοι στον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων στη RIVULIS – EURODRIP

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο OEXBE: Όλοι στον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων στη RIVULIS – EURODRIP

Δυναμικό παρών έδωσαν οι εργαζόμενοι, σήμερα το πρωί, Δευτέρα 6 Μαρτίου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων και την αποτροπή των συνδικαλιστικών διώξεων στη RIVULIS – EURODRIP.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ: «H παράνομη και καταχρηστική απόλυση του Προέδρου του Σωματείου της Eurodrip, συναδέλφου Γιώργου Νικολάου, όποια προσχήματα κι αν επιχειρεί να χρησιμοποιήσει η εργοδοσία χωρίς να πείθει κανέναν, αποτελεί μια ωμή συνδικαλιστική δίωξη, μια έκνομη και εκδικητική ενέργεια στοχοποίησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η συλλογική πίεση και οι παρεμβάσεις με προμετωπίδα το Επιχειρησιακό Σωματείο που οδήγησαν σε βελτιώσεις των συνθηκών δουλειάς, καθώς και τα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας, όπως εκφράζονται μέσα από τη δυναμική διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ, ενόχλησαν και φόβισαν…

Η Διοίκηση της Εταιρείας αντί της εργασιακής δικαιοσύνης, επιλέγει παράνομα και ρεβανσιστικά την δίωξη όσων αγωνίζονται οργανωμένα και συλλογικά για αυτήν.

Οι πρακτικές αυτές δεν πρέπει να περάσουν και δεν θα περάσουν.

Η ΟΕΧΒΕ, το Ε.Κ. Θήβας, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και το Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip έχουν ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των παράνομων απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ στη RIVULISEURODRIP.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σωματεία και εργαζόμενους να συμμετέχουν, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 10:30, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία της RIVULIS – EURODRIP, αλλά και ενάντια σε κάθε εργοδοσία που επιβουλεύεται συνδικαλιστικές διώξεις και εκφοβισμούς προκειμένου να καταπνίγει τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας».

Αθήνα, 3/3/2023

Γραμματεία Τύπου ΟΕΧΒΕ