ΣΩΜΑΤΕΙΟ eFOOD ΑΤΤΙΚΗΣ: «Ή γίνεσαι freelancer ή φεύγεις γιατί δεν είσαι παραγωγικός»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ eFOOD ΑΤΤΙΚΗΣ: «Ή γίνεσαι freelancer ή φεύγεις γιατί δεν είσαι παραγωγικός»

Η efood ξαναχτυπά με πογκρόμ απολύσεων στοχοπρωσηλωμένη να εξαφανίσει τους μισθωτούς διανομείς ασκώντας το εκβιαστικό δίλημμα: Ή απολύεσαι λόγω χαμηλής παραγωγικότητας ή μετατρέπεσαι «οικειοθελώς» σε freelancer παραιτούμενος από μισθωτός. Αυτό που έγινε τον Σεπτέμβρη του ’21 επαναλαμβάνεται χωρίς έγγραφη ανακοίνωση αυτή τη φορά, χωρίς να υπάρχουν τεκμήρια. Τηλεφωνικά και ένας ένας ειδοποιούνται να επιλέξουν.

Στις πλάτες μας η efood κερδοφορεί υπερεντατικοποιώντας διαρκώς τις συνθήκες εργασίας έχοντας την αμέριστη υποστήριξη κυβερνήσεων που ψηφίζουν νόμους σαν του Χατζηδάκη, απαξιώνοντας παράλληλα ελεγκτικά όργανα όπως τον ΣΕΠΕ.

Το 2022 είδαμε τρεις συναδέλφους μας να χάνονται και πολύ περισσότεροι να τραυματίζονται. Η efood αφού σκούπιζε κάθε φορά τα κροκοδείλια δάκρυά της συνέχισε να απεργάζεται σχέδια απαλλαγής από τους μισθωτούς διανομείς και παράλληλα να σφίγγει με τον κλοιό αξιολογήσεων και τους υπαλλήλους των γραφείων. Προφορικά, χωρίς τεκμήρια πάντα, τίθεται το ίδιο «δίλημμα» πίσω από μια κλειστή πόρτα: «Αν δεν ανεβάσεις την αποδοτικότητα σου οδηγείσαι στην έξοδο». Αυτό συνέβη πρόσφατα σε συναδέλφισσά μας από το τμήμα του συντονισμού που εργάζεται σε ιδιαίτερα πιεστικό περιβάλλον και πολλές φορές σε υποστελεχωμένες βάρδιες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μόνη λύση στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε είναι συσπείρωση ΟΛΩΝ στο σωματείο και η κοινή προετοιμασία για επιχειρησιακή σύμβαση που θα καθορίζει με σαφήνεια τους όρους εργασίας, θα διασφαλίζει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Να απαλλαγούμε από τον βραχνά των «αξιολογήσεων» που στέλνουν άλλους στο θάνατο και άλλους στην απόλυση και την κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στη Γεν. Συνέλευση 16/1/2022 στην Ένωση Λογιστών Κάνιγγος 27 5ος όροφος στις 19:00.

Αθήνα 9/1/2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο