Ανακοίνωση συνδικάτου πωλητών -οδηγών και βοηθών εμφ. Ποτών & τυποποιημένων τροφίμων για Μαλαματίνα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση συνδικάτου πωλητών -οδηγών και βοηθών εμφ. Ποτών & τυποποιημένων τροφίμων για Μαλαματίνα

Στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έγιναν «πράματα και θάματα» από την στιγμή που         ανέλαβαν οι νέοι ιδιοκτήτες.  Κάποια φαίνεται πως έγιναν και νωρίτερα. Γεγονός είναι ότι η νέα ιδιοκτησία τηρεί μια άνευ προηγουμένου αλλοπρόσαλλη στάση και οδηγεί το γνωστό brand name με την μακρά παράδοση στο χώρο της ρετσίνας στην σταδιακή περιθωριοποίηση.

Οι νέοι εργοδότες, έχοντας πλάτες στην κυβέρνηση, – ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Κρομμύδας είναι γαμπρός του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μέχρι την είσοδό του στην πολιτική, αποτελούσε σημαντικό μέλος της οικογενειακής επιχείρησης -, θεώρησαν χρήσιμο και σκόπιμο για αυτούς,  να κάνουν «ποδαρικό» με έναν καταιγισμό αυθαίρετων, ενίοτε  και παράνομων, ενεργειών.  Ξεκίνησαν με τις πιέσεις και τους εκβιασμούς για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, κωλυσιεργούσαν σκοπίμως στο ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, προκάλεσαν με την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους απεργιακές κινητοποιήσεις, απάντησαν με πογκρόμ απολύσεων, οργάνωσαν παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό,    επιστράτευσαν τα ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις  καταστολής και μετέτρεψαν την πύλη του εργοστασίου σε  πεδίο μάχης, έστησαν μια βιομηχανία μηνύσεων κατά των          απεργών με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα τους και, φυσικά, χρησιμοποίησαν όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά μέσα που τους παρέχει η εργατική νομοθεσία, κυρίως,  ο τελευταίος νόμος-έκτρωμα  Χατζηδάκη.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων μας,           αισθανόμαστε υπερήφανοι που συμπορευόμαστε μαζί τους, διότι αγωνίζονται για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων μας και των παιδιών μας. Καταδικάζουμε την πρόσφατη,-γιατί πρώτα άλλα έλεγε-, προπαγανδιστική ρητορεία της νέας εργοδοσίας που επιχειρεί να επιρρίψει το σημερινό και παλαιό επιχειρηματικό αδιέξοδο στους εργαζόμενους.

Απαιτούμε μαζί τους την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και την επιστροφή όλων των συναδέλφων  στη δουλειά τους.

Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να σταματήσουν να ανέχονται τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να στηρίξουν με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους τον δίκαιο αγώνα των απολυμένων.