Ανακοίνωση της ΠΟΘΑ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση της ΠΟΘΑ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από τους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Το νέο τότε κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ μεταδίδανε την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, η οποία είναι ότι το περιπολικό είχε δεχτεί «μαζική επίθεση αναρχικών» με ξύλα και μολότοφ, ο αστυνομικός πυροβόλησε για να σώσει τη ζωή του και η σφαίρα «εξοστρακίστηκε», κάτι που διαψεύστηκε αργότερα από την ιατροδικαστική έρευνα. Στις 30 Ιουλίου 2019 και λόγω της απόφασης του Εφετείου που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ο αμετανόητος Κορκονέας αποφυλακίστηκε.

Σήμερα, δεκατέσσερα σχεδόν χρόνια μετά, αστυνομικός αποπειράται εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση πυροβολώντας στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Τα τελευταία μόνο χρόνια είναι αμέτρητα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Με τα επίσημα δελτία τύπου να παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα.

Ο Νίκος Σαμπάνης, ο βιασμός νεαρής γυναίκας στο ΑΤ Ομονοίας, ο ξυλοδαρμός στη Νέα Σμύρνη, ο Γιάννης Ντουσάκης, ο Βασίλης Μάγγος, ο Δημήτρης Ινδαρές, ο Ζακ Κωστόπουλος και αμέτρητοι άλλες και άλλοι να προηγούνται.

Το αίτημα πλέον γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό για ουσιαστική εκπαίδευση και εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, παραδειγματική τιμωρία στους αυτουργούς, καμία ανοχή στην ατιμωρησία, τη συγκάλυψη και τις προσχηματικές ΕΔΕ που δεν καταλήγουν πουθενά

Στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης και αγώνα, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούν σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση είναι για τις 6μμ στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)