ΣΕΥΤΠΕ: Μια ακόμα νίκη ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΥΤΠΕ: Μια ακόμα νίκη ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΝΕΑ … «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ»

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

με συντονισμένες δράσεις και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, για ακόμη μία φορά ο Σύλλογός μας έδωσε αποστομωτική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης, που στο επίκεντρό τους είχαν την υλοποίηση ενός νέου γύρου κλεισίματος καταστημάτων.

Με περιοδείες και ενημερωτικές επισκέψεις μας στα καταστήματα των Νομών Κορινθίας και Χανίων, όπου επρόκειτο σε πρώτη φάση να κλείσουν συνολικά τέσσερα (4) καταστήματα, στείλαμε από κοινού με τους συναδέλφους μας ηχηρό μήνυμα αντίστασης, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που η Διοίκηση Μεγάλου επιμείνει στις αντιαναπτυξιακές επιλογές της, που βάλλουν ευθέως εναντίον των συναδέλφων μας και υπονομεύουν το μέλλον της μεγαλύτερης συστημικής τράπεζας.

Παράλληλα, σε συσκέψεις μας με τοπικούς εργατικούς, αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς των Νομών, κατορθώσαμε το θέμα της βίαιης συρρίκνωσης του Δικτύου και οι συνακόλουθες επιπτώσεις στην απασχόληση των συναδέλφων μας, αλλά και στην τοπική επιχειρηματικότητα, να γίνει με αστραπιαίους ρυθμούς κύριο ζήτημα και πρώτο θέμα στις τοπικές κοινωνίες.

Καθοριστική σε αυτό υπήρξε και η συμβολή των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων Κορινθίας και Χανίων, συναδέλφων Κατεμή και Μανωλικάκη, τους οποίους οφείλουμε και δημόσια να ευχαριστήσουμε για την ουσιαστική συμπαράσταση και στήριξή τους, δίνοντας και οι ίδιοι ταυτόχρονα προς τους εκπροσώπους της Διοίκησης το στίγμα για δυναμικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαφαινόμενη εργασιακή ανασφάλεια, την απώλεια θέσεων εργασίας και το μαρασμό των τοπικών κοινωνιών.

Με την ευκαιρία, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες και προς το Δήμαρχο Χανίων κο. Σημανδηράκη για την άμεση ανταπόκρισή του στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και το πραγματικό ενδιαφέρον του για την προστασία των θέσεων εργασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων του νομού Χανίων. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης των Χανίων, στη σημερινή του συνεδρίαση θα εκδώσει σχετικό ψήφισμα, με το οποίο θα αντιτίθεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Τράπεζας Πειραιώς.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν η δημοσιότητα που δόθηκε για το θέμα αυτό στα τοπικά ενημερωτικά ειδησεογραφικά και διαδικτυακά μέσα, αλλά και στην τοπική τηλεόραση, που μάλιστα φιλοξένησε ζωντανά συνέντευξη του Προέδρου μας, στο ενημερωτικό δελτίο του σταθμού.

Ταυτόχρονα, υπήρξε παρέμβαση προς όλους τους τοπικούς βουλευτές και των δύο Νομών για το ίδιο ζήτημα, στις οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα οι κ.κ. Ψυχογιός και Πολάκης, με τη δέσμευση να αναδείξουν το ζήτημα στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ήδη κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση και βεβαίως θα σας κοινοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία από πλευράς και των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των πραγματικά κοπιαστικών δράσεων και συνεχών παρεμβάσεων; Για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Διοίκηση υποχρεώθηκε σε νέα αναδίπλωση, ενημερώνοντας επίσημα τα καταστήματα που πριν από λίγο βρίσκονταν σε διαδικασία … «ξαφνικού θανάτου» ότι θα παραμείνουν ανοιχτά επ’ αόριστον!

Μια σημαντική νίκη ή μια στρατηγική αναδίπλωση; Το βέβαιο είναι ότι επιβεβαιώνεται η συνεπής συνδικαλιστική στάση που θέλει κανέναν αγώνα να μην πηγαίνει χαμένος, σε πείσμα της … «αντιπροσωπευτικής» εκκωφαντικής αφωνίας. Και νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι, με την καλή έννοια, που ο ΣΕΥΤΠΕ είναι πάντοτε πρωτεργάτης σε αυτούς τους δύσκολους, αλλά τόσο αναγκαίους αγώνες για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κλείνοντας, και ενόψει μιας ακόμη … «εθελούσιας» καλούμε τους συναδέλφους μας να μην σπεύσουν άκριτα να λάβουν βιαστικές αποφάσεις, για τις οποίες αύριο θα μετανιώσουν, σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία (ενεργειακή και πληθωριστική κρίση) και μάλιστα μπροστά στον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών.

Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας!

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   Μπεμπένης Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος