Δ. Ζερβουδάκης: Είδαμε τη μεγαλύτερη αλητεία όλων – Να μιλάει για επαγγελματίες τραυματίες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δ. Ζερβουδάκης: Είδαμε τη μεγαλύτερη αλητεία όλων – Να μιλάει για επαγγελματίες τραυματίες

«Βέβαια σήμερα είδαμε και τη μεγαλύτερη αλητεία όλων. Μιλάει, αυτός ο παροιμιώδης τύπος για επαγγελματίες τραυματίες».

Στα 9α γενέθλια του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και ο γνωστός καλλιτέχνης Δημήτρης Ζερβουδάκης, για να στηρίξει τον αγώνα των εργατών.

Ο μουσικός δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα τρομακτικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο ΑΠΘ, με την ασύδοτη αστυνομική βία.

Πιο συγκεκριμένα, τραγούδησε «Το Σφαγείο» του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, με τη γροθιά υψωμένη, όπως ακριβώς είχαν κάνει και οι φοιτητές μπροστά από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έδωσε βήμα στους παρευρισκόμενους να δώσουν τον ρυθμό τραγουδώντας μαζί του. 

Μποφίλιου: Στηρίζουμε τους εργάτες που πιστεύουν σε μία κοινωνία & εργασία χωρίς αφεντικά

Ακόμη, δήλωσε την συμπαράστασή του στους φοιτητές του ΑΠΘ, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την αστυνομική βαρβαρότητα, ενώ σχολίασε καυστικά και την αδιανόητη επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του φοιτητή, θύματος αστυνομικής βίας, Γιάννη Ντουσάκη.

Αναλυτικά όσα είπε: «Να είμαστε κάθε ημέρα εκεί γιατί αυτό που έρχεται δεν το έχουμε ξαναζήσει. Βέβαια σήμερα είδαμε και τη μεγαλύτερη αλητεία όλων. Μιλάει, αυτός ο παροιμιώδης τύπος για επαγγελματίες τραυματίες. Το αίσχος, η χυδαιότητα δεν υπάρχει πια σε αυτή τη χώρα. Τέλος, ως εδώ, το τερματίσανε. Θα μας βρούνε όλους απέναντι, απέναντι. Πάμε αδέρφια».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό φεστιβάλ ιδιαίτερο «χρώμα» έχει δώσει η βιαιότητα των αστυνομικών κατά φοιτητών του ΑΠΘ, που διαμαρτύρονται για την αστυνομική παρουσία στους χώρους του ιδρύματος.

πηγη : rosa.gr