Αλλάζει ο τρόπος μισθοδοσίας στο Δημόσιο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλλάζει ο τρόπος μισθοδοσίας στο Δημόσιο

Το σχέδιο αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων ξεδιπλώνεται σταδιακά.

Μετά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τα νοσοκομεία ήρθε η ώρα να αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας σε έναν ακόμη τομέα του Δημοσίου: τα Πανεπιστήμια.

Πλέον, μετά τους ΟΤΑ και τα νοσοκομεία, η σκυτάλη περνάει στα πανεπιστήμια τα οποία ωστόσο δείχνουν επιφυλακτικά ως προς την πλήρη μετάπτωση των οικονομικών τους στο νέο σύστημα πληρωμών με καλύπτρια την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στους κόλπους των πανεπιστημιακών καταγράφονται αντιδράσεις, που εστιάζονται κυρίως στους φόβους για περικοπές στα κονδύλια της έρευνας.

Από την άλλη πλευρά, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μεταρρύθμιση που συμβάλλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των πόρων του κράτους, όπως αναφέρουν Τα ΝΕΑ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια μεταρύθμιση που ξεκίνησε το 2014, ύστερα από σύσταση των θεσμών, με την ψήφιση του νόμου περί «Ενιαίου Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου», που αφορά την υποχρεωτικά μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της κεντρικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr