Όχι στα τελεσίγραφα … Συγκέντρωση στο HILTON, Δευτέρα 17/1, 10π.μ.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όχι στα τελεσίγραφα … Συγκέντρωση στο HILTON, Δευτέρα 17/1, 10π.μ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Όχι στα τελεσίγραφα των απολύσεων

Στάση Εργασίας & Συγκέντρωση

Δευτέρα 17/01 στις 10:00 πμ έξω από το Ξενοδοχείο Χίλτον

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του Ξενοδοχείου Χίλτον, στον αγώνα που δίνουν με θάρρος για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Παράλληλα, καταγγέλλουμε τον τρόπο με τον οποίο η ιδιοκτήτρια εταιρεία «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» προσπαθεί να απαλλαγεί από τους εργαζόμενούς της προσφέροντάς τους δύο λύσεις που καταλήγουν στην απόλυση.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις νομοθετήσεις Χατζηδάκη, αφαίρεσε από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα προσφυγής στο Υπ. Εργασίας, βγάζοντάς την έτσι από τη δύσκολη θέση να διαλέξει πλευρά. Ακόμα και έτσι, όμως, φαίνεται πως έχει επιλέξει ποιους υποστηρίζει. Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες, πρέπει άμεσα να προσφύγουμε τόσο στον ΟΜΕΔ (διαιτησία), όσο και στο ΣΕΠΕ (επιθεώρηση) ώστε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας απέναντι στις διαθέσεις της εταιρείας, η οποία χωρίς καμία διαβούλευση προχώρησε σε τελεσίγραφα! Παράλληλα, θα πρέπει να πιέσουμε το ξενοδοχείο ώστε να παραδοθεί στο σύνολο των εργαζομένων το σχέδιο το οποίο έχει κατά νου, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο για να καταστεί αυτό εφικτό.

Τέτοιες καταστάσεις δοκιμάζουν τον άνθρωπο και τον καλούν να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Ήρθε η ώρα, όλες και όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να μείνουμε ενωμένοι, απαντώντας με μια φωνή, απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας που με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ προσπαθεί να θάψει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ειδικά εν μέσω πανδημίας! Θα είναι μια δύσκολη και μακρά μάχη, αλλά θα ‘ναι μια μάχη για το δίκιο. Θα ‘ναι μια μάχη που θα πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλον τον κλάδο, γιατί το Χίλτον είναι μόνο η αρχή, καθώς ο τουρισμός μετασχηματίζεται και αλλάζει μορφές. Θα ‘ναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε και θα τη δώσουμε όλες και όλοι μαζί.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους όλου του κλάδου να παρευρεθούν και να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με αρχή την Δευτέρα 17/01 στις 10:00 πμ έξω από το Ξενοδοχείο Χίλτον. Καλούμε φορείς και συλλογικότητες, όπως η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, πρωτοβάθμια σωματεία να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα αυτό!

Καμία θέση εργασίας χαμένη!

Κανένας μόνος, καμία μόνη!