Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ επιμένουν κόντρα στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ επιμένουν κόντρα στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης

Το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ επανέρχεται με νέο αίτημα προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τον Δήμο Λοκρών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για συναντήσεις και ενημέρωση  για τις μέχρι τώρα εξελίξεις, 21 μήνες μετά την κυβερνητική απόφαση για εκκαθάριση της επιχείρησης. 

Ακολουθεί το αίτημα του σωματείου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ                  

ΛΑΡΥΜΝΑ  10-10-2021

Αίτημα συνάντησης.

Προς: 

  1. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
  2. ΚΙΝ.ΑΛ.
  3. Κ.Κ.Ε.
  4. Μέρα 25
  5. Ελληνική Λύση
  6. Δήμο Λοκρών
  7. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κύριοι

21 μήνες μετά την ψήφιση της εκποίησης της ΛΑΡΚΟ με τη διαδικασία της «εκκαθάρισης εν λειτουργία» οι εργαζόμενοι επιβεβαιωθήκαμε.

Μέσα από τον αγώνα μας αναδείξαμε πώς συνειδητά και μεθοδευμένα υποχρεώθηκε η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ (αν πλήρωνε όσο πληρώνουν οι υποψήφιοι επενδυτές, η ΔΕΗ είναι να επιστρέψει στη ΛΑΡΚΟ περίπου 100 εκατομμύρια). Αναδείξαμε πως η ΛΑΡΚΟ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος και παρά ταύτα της έχει επιβληθεί πρόστιμο για «παράνομες κρατικές ενισχύσεις», το οποίο όπως λένε «θα διαγραφεί μετά την εκποίηση».

Αναδείξαμε τις δυνατότητες που έχει αυτή είναι η βιομηχανία ως η μοναδική σε όλη την Ευρώπη και πως μπορεί μέσα από την αξιοποίηση της να ανοίξουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, να προσφέρει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα κρατικά ταμεία.

Έγκυρα προβλέψαμε ότι η διαδικασία «εκκαθάρισης»  στόχο είχε να την απαξίωση μέχρι τελικής πτώσεως έτσι ώστε να πέσει το αντίτιμο, να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι, να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό για την εγκληματική εκποίηση.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι τιμές του Ni είναι σε κερδοφόρα επίπεδα, η ΛΑΡΚΟ όσο είναι σε εκκαθάριση έχει χρηματοδοτηθεί έμμεσα και άμεσα με 100 plus εκατομμύρια ευρώ (άλλα 140 plus έχουν εισπραχτεί από τη λειτουργία  αυτό το διάστημα) και παρά ταύτα παράγει στο 15% των δυνατοτήτων, ενώ το 60% των εγκαταστάσεων είναι σταματημένες, σε μη λειτουργική κατάσταση, στην κυριολεξία διαλυμένες.

Η κυβέρνηση πολιτικά έχει «χάσει». Δεν μπόρεσε να εξαπατήσει, τόσο τους εργαζόμενους, όσο τον ελληνικό λαό. Με τους αγώνες μας έχουμε μείνει όρθιοι και βαδίζουμε στην τελική ευθεία της εγκληματικής εκποίησης.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να διασφαλιστεί το αυτονόητο, δηλαδή η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της, οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα, ο μόχθος που μας χρωστούν ως εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι.

Η κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει τίποτα από τα παραπάνω, μας εμπαίζει κρατώντας σε μία απάνθρωπη αγωνία όλους τους εργαζόμενους.

Σε αυτή τη βάση, με αφορμή το νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ανοίγουμε, σας καλούμε κατόπιν συνεννόησης να οριστεί συνάντηση έτσι ώστε το διοικητικό συμβούλιο να έρθει να σας ενημερώσει.

Αναμένουμε απάντηση σας.

Τηλ.:6973004234

Για το Δ.Σ.

  Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                                       Γ. ΚΑΖΑΣ