ΠΟΙΕΦΣΕΚ: Άρχισε ο κοινωνικός διάλογος για την επικουρική ασφάλιση με επίκεντρο το ΤΕΑΥΦΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΙΕΦΣΕΚ: Άρχισε ο κοινωνικός διάλογος για την επικουρική ασφάλιση με επίκεντρο το ΤΕΑΥΦΕ

Με παρέμβαση του υπουργείου και μετά από ερώτηση 46 βουλευτών

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Από τις 30 Μαρτίου 2021 έχουμε γνωστοποιήσει το κείμενο ερώτησης 46 Βουλευτών προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «τα σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την Διοίκηση, την λειτουργία και την κατάσταση στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακοϋπαλλήλων ΤΕΑΥΦΕ με συνέπειες στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους». Από τις 12 Ιουλίου (3,5 μήνες μετά) είμαστε γνώστες και της απάντησης του Υπουργού.

Σεβόμενοι την θεσμική διαδικασία δεν θελήσαμε να υπεισέλθουμε σε θέματα που αποτελούν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Άλλωστε οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας μας έχουν προηγηθεί της ερώτησης.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η απάντηση δεν αφορά τα θέματα που έθεσαν από κοινού δυο Ομοσπονδίες του κλάδου στις 7.6.2021 προς το ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ με κοινοποίηση στο Υπουργείο αν και επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Ομοσπονδίας μας σαν επισπεύδουσας στην ίδρυση του Ταμείου, νομιμοποιείται το ενδιαφέρον της για την πορεία του, την εφαρμογή του καταστατικού, την δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ, το ύψος των παροχών στους συνταξιούχους και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών.

Τώρα που ανοίγει ο διάλογος δημόσια, ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε για το αν όλα αυτά γίνονται σωστά η όχι. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα –και πάντως μετά την απάντηση– πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας με την ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας. Εκθέσαμε τις θέσεις μας και επιδώσαμε τα στοιχεία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς που υιοθετήθηκαν. Η συνάντηση θα επαναληφτεί τον Σεπτέμβρη.

– ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΑΥΦΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!

– ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ-

ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ-ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕΦΣΕΚ)