Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE (πρώην ΕΘΝΟDATA): Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE (πρώην ΕΘΝΟDATA): Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

24ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου

Συλλαλητήριο: Σύνταγμα, ώρα 6 μ.μ.

15/6/21

 Συναδέλφισσες, -οι,

Αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου απεργούμε, συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθήνας), η ΑΔΕΔΥ και πολλά άλλα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία σε όλη τη χώρα. Παλεύουμε για να μη γίνει νόμος η απλήρωτη υπερωρία και κανονικότητα το ελαστικό και ακανόνιστο ωράριο.

Όταν για πολλούς συναδέλφους και συναδέλφισσες έχουν ήδη γίνει «συνήθεια» τα online meeting (call) μετά το πέρας του ωραρίου, η συνεχής κατάσταση ετοιμότητας, και οι 12, 15 ακόμα και 20 συνεχόμενες ώρες δουλειάς, τότε είναι ώρα να βγούμε στον δρόμο.  Η επίκληση των κανόνων της λογικής, τα επιχειρήματά μας περί εξουθένωσης των εργαζομένων πέφτουν στο κενό. Η τεκμηρίωση για τη μη αποτελεσματικότητα της συνεχούς εντατικοποίησης της εργασίας δεν εισακούεται.

Σε ένα τέτοιο, ήδη απορυθμισμένο περιβάλλον, με το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ήδη υποβαθμισμένο και απαξιωμένο, έρχεται η κυβέρνηση να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη – αν περάσει τελικά – θα καταγραφεί ως μνημείο αντεργατικής πολιτικής.

Ακόμα και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής θεωρεί «ασύμβατη με το εργατικό δίκαιο τη πιο βασική διάταξή του που προβλέπει την  διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση. Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι συμβάσεις δεν θεωρούνται γενικά στο εργατικό δίκαιο αποδεκτές λόγω της άνισης σχέσης εργοδότη και εργαζόμενου. “Στην επιστήμη του εργατικού δικαίου αμφισβητείται, εν γένει, η αυθεντικότητα των ατομικών συμφωνιών εργαζομένου και εργοδότη, λόγω ακριβώς της εξάρτησης του πρώτου από τον δεύτερο” τονίζεται στο πόρισμα.

Οι ενστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αφορούν και σε άλλα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως εκείνο για την “αστική ευθύνη” των συνδικάτων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις  και το προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου απεργούμε,

Δεν ανοίγουμε υπολογιστές και laptop, δεν αγγίζουμε ποντίκι, δεν απαντάμε στα jabber.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Για την απεργία στις 16 Ιουνίου, θα ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο για τα μέλη του Συλλόγου μας, με αποζημίωση του 70% της περικοπής μισθού.

Το Δ.Σ.