ΣΕΤΤΕΑ: Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς και ΕΛΤΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΤΤΕΑ: Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς και ΕΛΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΤΤΕΑ – 8/2/2021

Κλείνει ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη Χώρα και μέχρι τώρα δεν είδαμε να λαμβάνονται σοβαρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων του κλάδου μας από τις εταιρείες ταχυμεταφοράς τόσο των ιδιωτικών όσο και των ΕΛΤΑ.

     Ένας κλάδος που αναδείχτηκε σε έναν από του πυλώνες της οικονομίας αλλά και στήριξης της κοινωνίας εφόσον, λόγω των αλλεπάλληλων λοκ νταουν, με τον τρόπο της ταχυμεταφοράς γίνονταν οι περισσότερες αγορές των νοικοκυριών.

     Οι εργαζόμενοι, κυρίως οδηγοί αυτοκινήτων και δικύκλου, βρέθηκαν πολλαπλώς εκτεθειμένοι στον COVID-19.

     Η επαφή τους με τον κόσμο αλλά και η κυκλοφορία τους σε πολλούς χώρους σε καθημερινή βάση έχει διπλό κίνδυνο.

     Τόσο για τους ίδιους να κολλήσουν από οπουδήποτε και οποιονδήποτε όσο και να κολλήσουν άλλους ανθρώπους αν δεν γνωρίζουν ότι νοσούν ή είναι ασυμπτωματικοί.

     Αρκετά κρούσματα σε εργαζόμενους τους κλάδου μας έχουν υπάρξει που έχουμε σε γνώση μας αλλά πολύ φοβόμαστε για κρούσματα που αποκρύπτονται από τις εταιρείες ή οι συνάδελφοι φοβούνται να το δηλώσουν.

Οι εταιρίες με καθυστέρηση έχουν ανταποκριθεί, σε περιπτώσεις εργαζομένων που νόσησαν, στις διαδικασίες που προβλέπεται βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Από ότι φαίνεται ο δρόμος μέχρι να τελειώσει η πανδημία είναι μακρύς.

     Επειδή το μόνο σοβαρό μέτρο είναι η πρόληψη

Ζητάμε εδώ και τώρα να βγουν συνεργεία του ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση και να κάνουν προληπτικούς ελέγχους για COVID-19 έξω από όλες τις εταιρείες ταχυμεταφορών και τα καταστήματα τους.

Να μπουν σε προτεραιότητα εμβολιασμών οι εργαζόμενοι του κλάδου μας.

Παραδόσεις και παραλαβές αντικειμένων μόνο στις εισόδους των κτιρίων.