Σχέδιο Πισσαρίδη λοιπόν, ή αλλιώς, «πρόσω ολοταχώς, πορεία στα βράχια»!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχέδιο Πισσαρίδη λοιπόν, ή αλλιώς, «πρόσω ολοταχώς, πορεία στα βράχια»!

του Διονύση Τεμπονέρα, από ανάρτηση στο Facebook

1.Το σχέδιο Πισσαρίδη, σε καιρό πανδημίας προτείνει μείωση των εισφορών υπέρ υγείας (!) για τους υψηλόμισθους εργαζόμενους. Οι «σοφοί» με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, τολμούν να προτείνουν, την μείωση των εσόδων υπέρ του ΕΟΠΥΥ, που θα στερήσει πόρους από το σύστημα υγείας (ΕΣΥ).

2.Την στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται, με το πενιχρό επίδομα των 534 ευρώ για περισσότερους από 8 μήνες, η επιτροπή προτείνει νέες μειώσεις εισφορών, για τα υψηλόμισθα golden boys.

3.Η επιτροπή προτείνει την ενσωμάτωση εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας, ανεξάρτητα από την πηγή. Δηλαδή να πληρώνει ίδια εφορία το υψηλόβαθμο στέλεχος της πολυεθνικής, με τον εργάτη των 650 ευρώ.

4.Η επιτροπή προτείνει την ενίσχυση της αναλογικότητας του δημόσιου διανεμητικού πρώτου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή εισηγείται, την μείωση των χαμηλών συντάξεων, που «απολαμβάνουν» για λογούς κοινωνικής προστασίας, μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα, στις παροχές – συντάξεις.

5.Τέλος προτείνεται η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, που θα επιτρέψει το «τζογάρισμα» του κόπου και του ιδρώτα των εργαζομένων, των εισφορών δηλαδή, στις διεθνείς χρηματαγορές.