ΟΙΥΕ: Υπερκινητική η Κυβέρνηση για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας παρά το lockdown που έκανε!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΥΕ: Υπερκινητική η Κυβέρνηση για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας παρά το lockdown που έκανε!

Αθήνα, 12/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ LOCK DOWN ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ !

Μετά τις ανακοινώσεις για το 2ο lock down, η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν ήταν άλλη, από τη λειτουργία των Σούπερ Μάρκετ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, με τη φαιδρή δικαιολογία «να δοθεί μήνυμα ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων»! Με τον τρόπο αυτό ακύρωσε τις ενέργειες που υιοθετήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τη μη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των μετακινήσεων.

Ταυτόχρονα, την τελευταία νύχτα πριν το 2ο lock down, το Υπουργείο έρχεται να καταθέσει νομοσχέδιο για τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, για Δήμους με λιγότερους από 5000 κατοίκους, προσθέτοντας έναν ακόμα νόμο, μετά τη λειτουργία του McArthurGlen, για το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση προσπαθούν με όλους τους τρόπους να επιβεβαιώσουν τη νεοφιλελεύθερη εμμονή τους και να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στους μεγαλοεργοδότες, διαλύοντας τους εργαζόμενους και τη μικρομεσαία επιχείρηση στο εμπόριο.

Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης  και αλληλέγγυο στον αγώνα που δίνουν όλα αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο για την κυριακάτικη αργία.

Δεν μας λείπει χρόνος για αγορές!

Μας λείπουν εισόδημα και δικαιώματα!!!

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Για την ΟΙΥΕ