Καταγγελίες συνδικάτου για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον ΜΙΜΙΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελίες συνδικάτου για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον ΜΙΜΙΚΟ

Χριστίνα Κοψίνη – efsyn

Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία ΜΙΜΙΚΟΣ, τη μεγαλύτερη επιχείρηση στην περιοχή της Εύβοιας, διατυπώνει τώρα το συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας μετά την εμφάνιση τουλάχιστον 25 κρουσμάτων σε μια άλλη μονάδα, το πτηνοσφαγείο ΑΓΓΕΛΑΚΗ. Οι καταγγελίες χρήζουν παρέμβασης από το Υπουργείο Εργασίας και τους επιθεωρητές, προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

Ειδικότερα, το σωματείο καταγγέλλει ότι «στην αλλαγή της βάρδιας μέσα στα αποδυτήρια συγκεντρώνονται εκατοντάδες σε κοντινή απόσταση και σε μικρό χώρο με κακό αερισμό, χωρίς ρύθμιση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα κρύο το χειμώνα και ζέστη το καλοκαίρι…Οι τουαλέτες λίγες, τα μπάνια δεν λειτουργούν ενώ ελλιπής είναι η χορήγηση των απαραίτητων μέσων ισοθερμικής προστασίας».

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο διεκδικούν να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας. Να τροποποιηθούν οι υποδομές της εταιρείας, να αραιώσουν τα αποδυτήρια, να εγκατασταθεί επαρκής, για τις συνθήκες της πανδημίας, αερισμός και κλιματισμός και να γίνονται απολυμάνσεις σε κάθε βάρδια, όπως ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας.

Επίσης ζητούν τα αυτονόητα: να γίνεται θερμομέτρηση κατά την προσέλευση στην εργασία, τεστ με ευθύνη και κόστος της εταιρείας. «Είναι πρόκληση η δήλωση της εταιρείας ότι εξασφάλισε φτηνά τεστ στα 65 ευρώ!», σημειώνεται στην ανακοίνωση του σωματείου.