ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ MEGA : ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ MEGA : ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. MEGA

Σήμερα Κυριακή 4/03/2018 ενημερωθήκαμε τυχαία ότι συνεδριάζει στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος».

Ο ένας με τον άλλο μαζευτήκαμε έξω από τον χώρο συνεδρίασης και όταν άρχισαν να αποχωρούν τα μέλη του ΔΣ από την αίθουσα, τους ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για το αντικείμενο της συνεδρίασης και τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους και το κανάλι.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας δήλωσαν:

-Δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών.

-Στην ερώτησή μας, εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.

-Ζητώντας τους διευκρινήσεις για αυτή την πρόταση και κατά πόσον θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, μας απάντησαν ότι θα μας ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.

-Μας δήλωσαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν και να μας πουν την Τρίτη γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών.

-Μας είπαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης).

-Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων. Επίσης ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες.

-Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, μας απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

Οι εργαζόμενοι του Mega παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του Mega και αναμένουμε έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων.

Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ) να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο «μαύρου» στο Mega και στις ζωές μας.

Σύμφωνα με την “εφημερίδα των συντακτών”: Υπόμνημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να καταθέσει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Mega σε έκτακτη συνεδρίαση του πριν λίγο στη Μεσογείων.

Στην αίτηση του το Δ.Σ. του πάλαι ποτέ «μεγάλου καναλιού» θα ζητήσει από το ΕΣΡ να θεωρηθεί θεματικό, προκειμένου να παραμείνει στον «αέρα».

Αύριο είναι μία κρίσιμη μέρα για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού, καθώς στη συνεδρίασή του το ΕΣΡ θα κρίνει εάν υπάρχει η δυνατότητα να εκπέμπει ή αν θα δώσει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα.

Ο σχετικός νόμος 4339 προβλέπει ότι μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού, (27 Δεκεμβρίου 2017), παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν συμμετείχαν στη αδειοδοτική διαδικασία.

Η απόφαση της ιδιοκτησίας του Mega να μην καταθέσει αίτηση για άδεια προκάλεσε την αγανάκτηση των εργαζομένων, αβέβαιοι για το αν και πότε θα εισπράξουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Θυμίζουμε ότι κανείς εκπρόσωπος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν εμφανίστηκε σε προηγούμενη κλήση του ΕΣΡ στα μέσα Φεβρουαρίου.

Πηγή : www.efsyn.gr