Κοροϊδία η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, το ετήσιο κέρδος για έναν εργαζόμενο με μισθό 1.016 ευρώ θα είναι 158 ευρώ !!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοροϊδία η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, το ετήσιο κέρδος για έναν εργαζόμενο με μισθό 1.016 ευρώ θα είναι 158 ευρώ !!!

1. Μειώνονται κατά 3 μονάδες στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021. Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο κέρδος για έναν εργαζόμενο με μισθό 1.016 ευρώ θα είναι 158 ευρώ ενώ για την επιχείρηση 301 ευρώ.

2. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες το 2021. Για αποδοχές ύψους 2.000 ευρώ το ετήσιο όφελος είναι 361 ευρώ.

Η έκθεση ιδεών… του Κυριάκου Μητσοτάκη περιείχε τελικά ψίχουλα για τους εργαζόμενους, ενώ με ημίμετρα επιχείρησε να πείσει τους επιχειρηματίες ότι θα στηριχθούν. Ωστόσο τα μέτρα που ανακοίνωσε αφορούν μόνο τους πλούσιους και μεγάλους επιχειρηματίες, ενώ επιφύλαξε συνέχιση του εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους.

Όπως είπε:

-Θα καταβληθούν τα σκανδαλωδώς «κουτσουρεμένα» αναδρομικά σε συνταξιούχους, τα οποία κουρεύτηκαν με πραξικοπηματικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση. Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως «πρόκειται για μία θεσμική συμμόρφωση της Πολιτείας σε δικαστικές αποφάσεις»

-Θα μειωθούν κατά τρεις μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών για το 2021. Ωστόσο η «ελάφρυνση» των εργοδοτών θα είναι η τουλάχιστον διπλάσια από αυτή των εργαζόμενων, οι οποιοι δεν εμφανίζονται εξασφαλισμένοι απέναντι σε αλλαγές των συμβάσεών τους. Έφερε ως παράδειγμα υπάλληλος «με καθαρό μισθό 1.016 ευρώ θα έχει ετήσιο όφελος 158 ευρώ. Και το κόστος της θέσης για την επιχείρηση θα μειωθεί κατά 301 ευρώ».

-Θα επεκταθεί η δυνατότητα οι εργοδότες να θέτουν σε «προσωρινή αναστολή» τις συμβάσεις των εργαζόμενών τους, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ. Αφορά τους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του αθλητισμού και του πολιτισμού, καθώς και τους καλλιτέχνες και τους ξεναγούς, που ήδη έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

-Στο ίδιο πλαίσιο θα επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2020 το αποτυχημένο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που φέρνει «μισή δουλειά – μισό μισθό»

-Θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες, αγρότες μόνο για το 2021

-Θα θεσμοθετηθεί πρόγραμμα Επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με το οποίο το κράτος θα καλύπτει επί έξι μήνες τις εισφορές, εργαζόμενου και εργοδότη, για κάθε νέο υπάλληλο. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει για το ύψος των αποδοχών των εργαζόμενων.

-Θα επεκταθεί το σύστημα της επιστρεπτέας προκαταβολής. «Στο εξής, θα περιλαμβάνει και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακές μηχανές από τους τομείς της  εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και τις μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Ενώ δρομολογούμε και τον 4ο κύκλο για τον Νοέμβριο, με αρχικό ύψος τα 600 εκ. ευρώ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Κατάργηση ΕΝΦΙΑ μόνο στα 26 μικρότερα νησιά της επικράτειας.

-Για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε ο κορωνοϊός θα αναβληθεί μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 η καταβολή κάθε οφειλής που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας

– Θα επεκταθεί για έξι μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και στις τουριστικές υπηρεσίες.

-Θα παραταθεί το καθεστώς της προστασίας από πλειστηριασμούς μόνο μέχρι το τέλος του 2020. Το 2021 θα ψηφιστεί νέος κώδικας.

-Θα παραταθούν για δύο ακόμη μήνες τα επιδόματα ανεργίας που μόλις έληξαν, ενώ ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης θα ανέρχεται σε 50.

-Θα θεσπιστεί το «μέτρο των υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% και για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου για τρία έτη, 2021-2023»

Αμυντικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αγοράσει άμεσα 18 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, αλλά οι υπέρογκες δαπάνες για την άμυνα δεν θα μείνουν εκεί. Προσέθεσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει τέσσερις νέες φρεγάτες, ενώ άλλες τέσσερις θα εκσυγχρονιστούν. Παράλληλα το ναυτικό θα αποκτήσει ακόμα τέσσερα ελικόπτερα τύπου Romeo.

Την ώρα δε που τα νοσοκομεία και τα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς το επαρκές προσωπικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 15.000 επαγγελματίες οπλίτες εντός της επόμενης πενταετίας.

Κι άλλες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά

«Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τις εργατικές κατακτήσεις, ενώ προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς πως η κυβέρνησή του θα ιδιωτικοποιήσει το επικουρικό σύστημα ασφάλισης. «Αναμορφώνεται η Επικουρική Ασφάλιση με την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε, όπως ήταν αναμενόμενο, να μιλήσει για την απόλυτη έλλειψη προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ για την απελπιστική κατάσταση στη Μόρια αρκέστηκε να πει πως «όσα έγιναν στη Μόρια έδειξαν πόσο εκρηκτικό μείγμα είναι η συνύπαρξη του κορωνοιού με το μεταναστευτικό και πως το τελευταίο σχετίζεται με την εθνική μας ασφάλεια».

Πηγή : www.avgi.gr