Παρά τα δύο κρούσματα: Το Lidl Ζακύνθου ξανάνοιξε… με απόφαση Γεωργιάδη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρά τα δύο κρούσματα: Το Lidl Ζακύνθου ξανάνοιξε… με απόφαση Γεωργιάδη

Όπως σημειώνει το imerazante.gr, «oύτε 24 ώρες δεν άφησαν να περάσουν από την επιβεβαίωση κρούσματος στο προσωπικό της στη Ζάκυνθο, η πολυεθνική εταιρεία super market lidl, η οποία ηγείται του χώρου στη Ζάκυνθο και το κατάστημα άνοιξε χθες το απόγευμα», ενώ εκκρεμούν  ακόμη απαντήσεις αποτελεσμάτων για μέρος του προσωπικού, ενώ «επίσης, μαθαίνουμε κάτι νέο για τα δεδομένα της πολιτικής προστασίας… δηλαδή ότι, το κατάστημα Ζακύνθου άνοιξε μετά από απόφαση του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη!»

«Παράλληλα η εταιρεία νοιάστηκε για να μην αφήσει τους καταναλωτές χωρίς ψώνια και έφερε εξολοκλήρου «άτρωτο και καθαρό» προσωπικό εκτός Ζακύνθου!», σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα, προσθέτοντας: «Για την lidl η άμεση λειτουργία και τα ανοιχτά ταμεία είναι πάνω από όλα… και καλά κάνει. Άλλες, πολύ μικρές Ζακυνθινές επιχειρήσεις που είχαν κρούσμα, σφράγισαν πόρτες για δύο και τρία εικοσιτετράωρα περίμεναν με υπομονή όλα τα αποτελέσματα, δεν έκρυψαν τίποτα και δημοσίευσαν φωτογραφίες απολυμάνσεων…»

Τι λέει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Lidl που τοιχοκολλήθηκε στο κατάστημα της Ζακύνθου:

1. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19

2. H εταιρία ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 28.08.2020 το απόγευμα επαναλειτουργεί το κατάστημα στη Ζάκυνθο αποκλειστικά με την έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.

3. Το κατάστημα στο 3ο χλμ 35ης Εθνικής Οδού Ζακύνθου – Κεριού ανέστειλε την λειτουργία του την Πέμπτη 27.08.2020 το απόγευμα λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού Covid-19 ενός από τους εργαζομένους, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ενώ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση με ανάρτηση αφίσας και αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας στην είσοδο του καταστήματος.

4. Διενεργήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία και δόθηκε το πιστοποιητικό απολύμανσης, πετάχτηκαν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα αρτοποιείου έψησης (bake off) και αντικαταστάθηκαν με νέα μετά την απολύμανση ενώ ομοίως αντικαταστάθηκε και το προσωπικό.

5. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί η πραγματική εικόνα για την πανδημία του κορωνοιού στην Ζάκυνθο!

Δελτίο Τύπου εξέδωσε την Κυριακή 30/8 ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ζακύνθου:

Στον απόηχο των διαβεβαιώσεων – βουλευτή και περιφερειάρχη – για την υγειονομική θωράκιση της Ζακύνθου απέναντι στην πανδημία, η ΠΕ Ζακύνθου τέθηκε, με κυβερνητική απόφαση, σε καθεστώς «ειδικών περιοριστικών μέτρων» λόγω « αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου Covid-19», ενώ είχε ήδη επιβληθεί πρόσφατα το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 το βράδυ.     

Το επιτελικό μπάχαλο στο άνοιγμα του τουρισμού και την είσοδο των επισκεπτών στην χώρα, χωρίς προηγούμενο αρνητικό τεστ στην χωρά προέλευσής τους, λόγω της υποταγής της κυβέρνησης στις πιέσεις μεγάλων tour operators, είχε σαν αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης. Τον Αύγουστο εκδηλώθηκε το 53% του συνόλου των 10.000 κρουσμάτων της χώρας, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ επίσης  τον Αύγουστο είχαμε τετραπλασιασμό των διασωληνωμένων ασθενών σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό στο τέλος Ιουλίου. Έτσι η κυβέρνηση των «αρίστων» προσπάθησε να συσκοτίσει την πραγματική επιδημιολογική εικόνα σε κάθε νομό, ανακαλύπτοντας την «δημιουργική επεξεργασία» των στοιχείων της πανδημίας.

Με τον τρόπο αυτόν  η «υγειονομικά θωρακισμένη Ζάκυνθος» βρέθηκε σε ελεγχόμενη καραντίνα μετά την «δημιουργική επεξεργασία» των τοπικών κρουσμάτων κορωνοιού. 

Ειδικότερα:

1) Ποτέ δεν δόθηκε επίσημη απάντηση για τον ακριβή αριθμό των τεστ επισκεπτών εξωτερικού στο αεροδρόμιο. Επιμελώς απέφυγαν να απαντήσουν τόσο ο βουλευτής Ζακύνθου κ Ακτύπης όσο και η Περιφερειάρχης κ  Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αν και ρωτήθηκαν επανειλημμένα.
2) Ο ανεπαρκής αριθμός δειγματοληπτικών ελέγχων στο αεροδρόμιο ( υπολογίζεται μόλις στο 10-15% των αφίξεων εξωτερικού) επιβεβαιώνεται και από το γνωστό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “ Guardian,” για τους 11 νεαρούς τουρίστες  από το Πλυμουθ της Αγγλίας, που διαγνωσθήκαν θετικοί εκεί, αμέσως μετά την επιστροφή τους, από τις διακοπές τους στην Ζάκυνθο. Προφανώς δεν θα ήταν η μοναδική περίπτωση.
3) Κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος με τεστ, δεν έγινε σε όσους επισκέπτες εξωτερικού έφθασαν ακτοπλοϊκά, αν και η πληρότητα των πλοίων αυξήθηκε από το 60% στο 85% με απόφαση της κυβέρνησης.
4) Οι επισκέπτες εσωτερικού, που διαγνώσθηκαν θετικοί στην Ζάκυνθο με βάση το τεστ κορωνοιού υπολογίσθηκαν σαν κρούσματα στον…. τόπο κατοικία τους και όχι τοπικά (!). Το αποτέλεσμα αυτής της αλχημείας ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων στην ΠΕ Ζακύνθου στα καθημερινά επίσημα πανελλαδικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, να υπολείπεται των πραγματικών κρουσμάτων και να παρουσιάζεται μια  εξωραϊσμένη εικόνα.

Αυτή η τακτική της συσκότισης των πραγματικών κρουσμάτων στην Ζάκυνθο ούτε τον τουρισμό διέσωσε, ούτε την αναζωπύρωση της πανδημίας κατάφερε να αποτρέψει.

Η αλαζονική προσπάθεια της κυβέρνησης να οικοδομήσει ένα success story στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει πλέον μετατραπεί σε μια αποτυχημένη και αποπροσανατολιστική προσπάθεια ενοχοποίησης της κοινωνίας με την μονότονη επίκληση της «ατομικής ευθύνης των πολιτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ζακύνθου καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Ζάκυνθο, κκ βουλευτή και περιφερειάρχη, να δώσουν την πραγματική εικόνα της πανδημίας στο νησί, διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας με την συμμόρφωση των πολιτών στα αναγκαία μέτρα  προφύλαξης.

Η υπευθυνότητα των πολιτών – δεδομένη άλλωστε στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας – διασφαλίζεται πάντα στην βάση της  ειλικρινούς και υπεύθυνης ενημέρωσης.

https://left.gr/