Κικίλιας – Χαμογελά στις κάμερες, εγκαλεί τους εργαζομένους που μιλούν για ελλείψεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κικίλιας – Χαμογελά στις κάμερες, εγκαλεί τους εργαζομένους που μιλούν για ελλείψεις

“Ο υπουργός, σε αντίθεση με τα χαμόγελα και τις ωραίες φωτογραφίες με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στη φιέστα που στήθηκε στον προαύλιο χώρο, στη σύσκεψη που ακολούθησε όταν έσβησαν οι κάμερες, εγκάλεσε το Διοικητή και τους Διευθυντές των κλινικών ενώπιον του περιφερειάρχη και κυβερνητικών βουλευτών, όταν μίλησαν για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο και τους προειδοποίησε ότι θα έρθει και η αξιολόγηση! Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν με ό,τι υπάρχει και να ξεχάσουν τη στελέχωση του νοσοκομείου” καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με αφορμή την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια την Παρασκευή.

Έτσι, τώρα που τα χειροκροτήματα σίγησαν, οι υπάλληλοι της υγείας και οι ανάγκες του ΕΣΥ απαξιώνονται ξανά από την κυβέρνηση, η οποία μάλλον θέτει άλλες προτεραιότητες εκτός της Υγείας, όπως χλιδάτες φιέστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η επίσκεψη, του υπουργού υγείας κ. Κικίλια ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την αδιαφορία της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής για τα ζητήματα Υγείας στο νησί μας.

Ο υπουργός, σε αντίθεση με τα χαμόγελα και τις ωραίες φωτογραφίες με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στη φιέστα που στήθηκε στον προαύλιο χώρο, στη σύσκεψη που ακολούθησε όταν έσβησαν οι κάμερες, εγκάλεσε το Διοικητή και τους Διευθυντές των κλινικών ενώπιον του περιφερειάρχη και κυβερνητικών βουλευτών, όταν μίλησαν για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο και τους προειδοποίησε ότι θα έρθει και η αξιολόγηση!

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν με ό,τι υπάρχει και να ξεχάσουν τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Η πείρα μας από την προηγούμενη κρίση, δείχνει ότι ο τρόπος είναι νέες συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων, περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας σε ένα ήδη εξαντλημένο προσωπικό, με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό στην πλάτη.

Δείχνει ακόμη ότι ο Ροδιακός λαός θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για ζητήματα υγείας.

Καμία στην ουσία δέσμευση για προσλήψεις δεν έκανε ο υπουργός, πέρα από την πρόθεση να ανανεώσει τις συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ από το ΕΣΠΑ και τις 16 θέσεις γιατρών κάποια στιγμής στο μέλλον. Θυμίζουμε ότι από το νοσοκομείο της Ρόδου λείπουν σχεδόν 70 γιατροί και 200 νοσηλευτές!

Ακόμα και για το μηχάνημα που θα κάνει τα τεστ για τον ιό, δεν έχει προβλεφθεί προσωπικό. Για τις ΜΕΘ το ίδιο. Τα περισσότερα τμήματα και κλινικές λειτουργούν στα όρια τους. Στην κατάσταση που βρίσκεται η νευρολογική σήμερα μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν πολλές κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου.

Συνεπώς οι φανφάρες της κυβέρνησης περί υγειονομικής θωράκισης των νησιών είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Όσα μέσα και αν διατεθούν, που και αυτά δεν είναι επαρκή, αν δεν συνοδεύονται από την πρόσληψη προσωπικού θα είναι μια τρύπα στο νερό.

Όμως, η υγειονομική θωράκιση με ένα σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, για τη Ρόδο και τα γύρω νησιά, δεν είναι για την κυβέρνηση προτεραιότητα. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Αυτό φυσικά όχι από την άποψη να δουλέψουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής μας, αλλά να στηριχθεί πάση θυσία το τουριστικό κεφάλαιο.

Γι αυτό άλλωστε συνοδεύεται από την επικίνδυνη άποψη ότι είναι περίπου…απαγορευμένο αυτή τη στιγμή να αναδεικνύονται οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας της περιοχής μας, για να μη δώσουμε λάθος εικόνα στο εξωτερικό. Το αν θα μπει σε κίνδυνο η υγεία ντόπιων και επισκεπτών, το ότι η υγεία των ντόπιων είναι μόνιμα σε κίνδυνο ακόμα και χωρίς την πανδημία εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, δεν τους ενδιαφέρει.

Είναι λοιπόν λογικό ότι ο υπουργός δε βρήκε χρόνο για τους εκλεγμένους των εργαζομένων, πέρα από δυο κουβέντες στα όρθια.

Ωστόσο, εμείς απευθυνόμαστε στο Ροδιακό λαό, στα Σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων και τους καλούμε να αγωνιστούν για τη στελέχωση του νοσοκομείου, του δημόσιου συστήματος Υγείας της στην περιοχή. Να βάλουν αυτό το ζήτημα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών τους”.