Καταγγελία ΣΕΤΤΕΑ: Χρησιμοποιούν ΤΑΧΙ για μεταφορά δεμάτων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία ΣΕΤΤΕΑ: Χρησιμοποιούν ΤΑΧΙ για μεταφορά δεμάτων

                                                              

Καταγγελία ΣΕΤΤΕΑ: Χρησιμοποιούν ΤΑΞΙ για μεταφορά δεμάτων κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Σε καταστήματα εταιριών ταχυμεταφορών  διαπιστώθηκε από το σωματείο μας ότι  μέσα επιβατικής μεταφοράς [ΤΑΧΙ]  χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά μικροδεμάτων και φακέλων που μεταφέρονται υποχρεωτικά με μέσα ταχυμεταφοράς, υποκαθιστώντας τη νόμιμη διαδικασία χρησιμοποίησης μέσων ταχυμεταφορών, κατά παράβαση τόσο της νομοθεσίας που αφορά τη λειτουργία δημόσιας χρήσης επιβατικών μεταφορών, που διέπει το αντικείμενο μεταφορών των ΤΑΧΙ, όσο και τη διεξαγωγή των ταχυμεταφορών, με συγκεκριμένα μέσα ταχυμεταφορών αλλά και εργαζόμενους, εργασιακές σχέσεις κλπ.

      Ο νόμος 4530/2018 ορίζει ότι τα ΤΑΧΙ επιτρέπεται να μεταφέρουν ασυνόδευτα δέματα και λοιπά αντικείμενα έως 20 κιλά με την χρήση του ταξίμετρου όπως και σε κάθε άλλη διαδρομή. Ο νόμος αφορά μεμονωμένες μεταφορές και όχι μεταφορές κατ’ επάγγελμα.

      Δεν είναι σε γνώση μας καμία εξήγηση εκ μέρους των διενεργούντων αυτού του είδους τις πειρατικές ταχυμεταφορές και θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από την παράβαση δημόσιας τάξης διατάξεων που διέπουν το αντικείμενο των ταχυμεταφορών, εισάγουν νέα παραβατικά ήθη σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο μας και ως εκ τούτου παραβιάζουν κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

      Για τους λόγους αυτούς,  δηλώνουμε ότι θεωρούμε την εκτέλεση μεταφορών με ΤΑΞΙ ή άλλους υποκατάστατους, ως απαράδεκτη και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να παύσουν άμεσα αυτή την παραβατική συμπεριφορά, άλλως θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες σε βάρος όλων των υπεύθυνων.

                                                                   ΤΟ  Δ.Σ.

ΣΕΤΤΕΑ, Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β   τ.κ. 104 33 

settea.blogspot.gr/
mail: mailtosettea@yahoo.gr                                                              

https://el-gr.facebook.com/ΣΕΤΤΕΑ