Covid-19: Σάλος στην Αγγλία από βίντεο όπου η εργοδοσία απειλεί εργαζόμενους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Covid-19: Σάλος στην Αγγλία από βίντεο όπου η εργοδοσία απειλεί εργαζόμενους

Διαβάζουμε ότι σάλος έχει προκληθεί στην Αγγλία μετά το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ο διευθυντής σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφοδοσίας των σούπερ μάρκετ στη χώρα απειλεί με απόλυση το προσωπικό αν δεν πάνε για δουλειά ακόμα κι αν έχουν συμπτώματα του κορονοϊού. 

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιον πλανήτη ζουν αυτοί που εκπλήσσονται από την είδηση. Το εντυπωσιακό δεν θα έπρεπε να είναι ότι συμβαίνει γιατί δυστυχώς συμβαίνει αλλά το ότι κάποιος εργαζόμενος είχε τα κότσια να το βιντεοσκοπήσει και να το δώσει στην δημοσιότητα. Μπράβο στον εργαζόμενο . Εμείς να υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιοι ανάλγητοι εργοδότες  υπάρχουν μόνο στην Αγγλία ή κάπου πολύ μακρυά από εδώ και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν απαντώνται στην χώρα μας.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του gazzetta.gr

Ο Σον Μάντεν, επικεφαλής της Bakkavor, ακούγεται να λέει στους αποσβολωμένους εργάτες ότι το μέλλον τους στην εταιρεία είναι αμφίβολο εάν μείνουν στο σπίτι.

Τα πλάνα που δημοσιεύει ο Guardian, δείχνουν τους εργάτες να κάθονται σε απόσταση μικρότερη από δύο μέτρα και να ακούνε τον Μάντεν να λέει ότι η πανδημία οδήγησε σε πτώση των παραγγελιών. Ο διευθυντής λέει επίσης ότι το εργοστάσιο στο Έλβεντεν, του βόρειου Λονδίνου, δεν έχει τις προϋποθέσεις για τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.«Αν χρειαστεί να απολύσουμε 200 ανθρώπους τον επόμενο μήνα, θα κοιτάξω ποιοι ήρθαν για δουλειά και ποιοι όχι και πρώτα θα φύγουν όσοι δεν εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο» λέει ο Μάντεν.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι αισθάνονται τρομερό βάρος καθώς πρέπει να πάνε στη δουλειά ακόμα και αν έχουν κάποιο νόσημα ή οι συγγενείς τους έχουν συμπτώματα της covid-19.

Δείτε το video:

https://arki.gr/