Vae victis…. Νέα Υπουργική Απόφαση Βρούτση για τα πρόστιμα του Σ.Επ.Ε….

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Vae victis…. Νέα Υπουργική Απόφαση Βρούτση για τα πρόστιμα του Σ.Επ.Ε….
  • Πλέον κάθε παράβαση διάταξης της εργατικής νομοθεσίας με βάση τη βαρύτητά της και τον αριθμό εργαζομένων που πλήττονται από αυτή, αντιστοιχίζεται με συγκεκριμένο ποσό.

Επί ΣΥΡΙΖΑ για επιχείρηση παραδείγματος χάριν με 15 εργαζόμενους που δεν χορηγούσε κανονική άδεια το πρόστιμο έφτανε τις 15.000 ευρώ. Πλέον το πρόστιμο ανά εργαζόμενο είναι 900 ευρώ,ήτοι 13.500 ευρώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Για αδήλωτη υπερεργασία ,πλέον πρόστιμο 400 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Για παράνομη υπερωρία, πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο,ήτοι με το παραπάνω παράδειγμα πόσο προστίμου 15.000 ευρώ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, για παράβαση μη καταχώρισης υπερωρίας ή υπερεργασίας επιβαλλόταν πρόστιμο ανάλογο με το εργατικό δυναμικό της επιχείρησης (έδρα και υποκαταστήματα). Στο ανωτέρω παράδειγμα δηλαδή, αν η επιχείρηση ανά την επικράτεια απασχολούσε 30 εργαζόμενους και θίγονταν οι 15 θα επιβαλλόταν πρόστιμο 45.000. Αν απασχολούσε 251 εργαζόμενους το πρόστιμο ανά εργαζόμενο θα ήταν 15.000 ευρώ και συνεπώς θα επιβαλλόταν ποσό 225.000 ευρώ!
Αυτά και άλλα πολύ ωραία διαμαντάκια περιλαμβάνει η Υ.Α του κου Βρούτση.
Ξεχάστε λοιπόν τα πρόστιμα 1.650.000 ευρώ σε Τράπεζες για παράνομη υπερωρία, ξεχάστε το φόβο των αφεντικών ως προς τους ελέγχους του Σ.Επ.Ε!
Συμφέρει πλέον να καταπατάς τα εργασιακά δικαιώματα! Έλα μωρέ τώρα…..έχουμε κανονικότητα!!

*Από ανάρτηση στο Facebook της Νατάσσας Πατερέλη ( Patereli Natasa)– Δικηγόρος Εργατολόγος