Ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υγιεινή και ασφάλεια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υγιεινή και ασφάλεια

Ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στις 17/1/2019

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα: «Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μ. Βόδα 4 – Αθήνα) και κατά τη διάρκεια αυτής θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν τόσο τα σημερινά δεδομένα για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους χώρους εργασίας, όσο και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα αποτελέσματα της αρμόδιας επιτροπής του άρθρου 97 του Ν.4483/2017 και γενικότερα οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ομοσπονδία για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να θρηνεί άλλα θύματα, συνέπεια της ανικανότητας, της αναποφασιστικότητας και της αδιαφορίας των αρμοδίων Υπηρεσιών των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας στην εφαρμογή θεσμικού πλαισίου για την Υγιεινή και την Ασφάλεια, όπως και στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων όταν προκύπτουν ευθύνες για ένα ατύχημα. Βεβαίως ευθύνη φέρουν και οι Αιρετοί.

Στην Ημερίδα θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι φορείς, Διοικητικοί και Επιστημονικοί και θα αναπτυχθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος και οι πιθανές λύσεις τους. Το πρόγραμμα της Ημερίδας με τους ομιλητές θα ανακοινωθεί σύντομα καθώς και η διαδικασία για την συμμετοχή», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

ΠΗΓΗ: epoli.gr