H 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 28 Νοεμβρίου(ΠΛ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11,00 πμ) ΓΣΕΕ ΕΚ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο H 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 28 Νοεμβρίου(ΠΛ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11,00 πμ) ΓΣΕΕ ΕΚ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28   ΝΟΕΜΒΡΗ    (ΠΛ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 ,00 πμ)  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Συλλογικές Συμβάσεις παντού. Από τις 21 Αυγούστου έχουν επανέλθει σε ισχύ οι αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας, που σημαίνει πλέον ότι οι κλαδικές συμβάσεις υπερισχύουν των επιχειρησιακών καθώς συνήθως περιλαμβάνουν ευνοϊκότερους για τους εργαζόμενους όρους. Πλέον είναι στο χέρι το δικό μας, εμάς των εργαζομένων, και των σωματείων μας να αγωνιστούμε και να υπογράψουμε συμβάσεις με αυξήσεις και περισσότερα δικαιώματα για εμάς
  • Σταθερό χρόνο εργασίας: 5ήμερο-8ωρο-40ωρο. Η εντατική εκμετάλλευση και η συχνά απλήρωτη υπερεργασία αποτελούν τον κανόνα στους χώρους δουλειάς. Κόντρα στις ορέξεις της εργοδοσίας διεκδικούμε βιώσιμο εργάσιμο χρόνο, ευνοϊκές συνθήκες εργασίας και το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού τώρα. Μετά από 8 χρόνια λιτότητας και μνημονίων που διέλυσαν την εργατική μας δύναμη δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μισθούς πείνας. Βήμα βήμα πρέπει να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Είναι κοινό μυστικό ότι πληρωνόμαστε πολύ λιγότερο από όσο παράγουμε. Δε θα θυσιαστούμε στο βωμό της ανάπτυξης. Η αναδιανομή των κερδών τους προς όφελός μας είναι μονόδρομος.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.. Οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να είναι προϊόν της βούλησης των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης.
  • Καμία περικοπή σε συντάξεις και αφορολόγητο.  Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλες θυσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
  • Τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας (εκ περιτροπής, εργολαβικές, ενοικιαζόμενοι). Την τελευταία δεκαετία οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι τη συνολική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με αφορμή την κρίση, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να εκμεταλλευτούν την εργατική μας δύναμη με το ελάχιστο για αυτούς κόστος. Το δικαίωμα μας στη σταθερή δουλειά είναι απαράβατο.
  • Τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τη μαύρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την παράνομη υπερεργασία, τις ανασφαλείς συνθήκες δουλειάς που γεννούν εργατικά ατυχήματα, την εντατικοποίηση, την καθημερινή προσβολή της αξιοπρέπειάς μας από τα αφεντικά που εξαντλούν πάνω μας κάθε λογής μικροεξουσιαστική λογική που διαθέτουν, τη χρήση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών ως εξαρτημένης σχέσης εργασίας, τις παράνομες απολύσεις. Τα σωματεία μας πρέπει να είναι ασπίδα στα δικαιώματά μας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να στελεχωθούν με πρόσθετο προσωπικό και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους.