Αναβολή συνεδρίου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναβολή συνεδρίου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος

Αναβάλλεται το Συνέδριο της Π.Ο.Θ.Α. που είχε προγραμματιστεί για τις 8-10-2018.

Ο λόγος της αναβολής είναι για να επέλθει ηρεμία μετά από έντονη αντιπαράθεση των παρατάξεων. Οι αντεγκλήσεις έγκεινται σε διαφωνίες ερμηνείας των Καταστατικών όρων. Η ένταση  πυροδοτήθηκε και από την ανακοίνωση της παράταξης της ΔΑΣ-ΠΟΘΑ (ΠΑΜΕ), που καλούσε πληθώρα συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών με σκοπό να διαμορφώσουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον πίεσης με φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.  Είναι μία τακτική η οποία παγιώνεται σε μία σειρά διαδικασιών συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, το Εργατικό κέντρο Τρικάλων και άλλα. Η απόφαση για αναβολή είναι μία απόφαση και για την προστασία της ακεραιότητας των Συνέδρων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ.

ΠΡΟΣ:

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

 Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. στη συνεδρίασή του που έγινε στις 3/10/2018 αποφάσισε την αναβολή του Συνεδρίου μας που θα γινόταν στις 8/10/2018.

Οι λόγοι της αναβολής προέκυψαν μετά από ενστάσεις που αφορούσαν φαινόμενα  διπλοψηφίας, τη συμμετοχή συνταξιούχων στις εκλογές των Σωματείων, προβλήματα οικονομικών υποχρεώσεων των μελών μας, την εκπρόθεσμη κατάθεση πρακτικών αρχαιρεσιών των πρωτοβάθμιων Σωματείων, καθώς και ενστάσεις που αφορούσαν το αίτημα εγγραφής στην Ομοσπονδία μας, του Σωματείου ΕΕΕΡΤ.

Επειδή λοιπόν αυτές οι ενστάσεις και προβληματισμοί άπτονται των άρθρων του Καταστατικού μας, και επειδή βούληση του Δ.Σ. είναι να πάμε σε ένα Συνέδριο ενωτικό και ουσιαστικό με αντικείμενο τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και όχι σε ένα Συνέδριο στείρων αντιπαραθέσεων και ενστάσεων, πήραμε την απόφαση αναβολής του Συνεδρίου με την υποχρέωση να επιλύσουμε όλα τα θέματα που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ένα Ενωτικό και Δημοκρατικό Συνέδριο.

Όσοι συνάδελφοι εκπρόσωποι έχουν ήδη κόψει εισιτήριο για την μετάβασή τους στην Αθήνα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της Ομοσπονδίας για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους αντιπροσώπους σας.

 

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Για τους τραμπουκισμούς και τη βία του ΠΑΜΕ