Κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 1/12 της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών στα γραφεία της PWC ενάντια στις νέες συμβάσεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 1/12 της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών στα γραφεία της PWC ενάντια στις νέες συμβάσεις

Όλοι αύριο, Παρσκευή 8:30πμ στη κινητοποίηση του Σωματείου στα Γραφεία της PWC
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου στην αυριανή κινητοποίηση του σωματείου ενάντια στις νέες συμβάσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση της Pwc.

Η εργοδοσία επιδιώκει οι εργαζόμενοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα και προσπαθεί να το κατοχυρώσει με την υπογραφή μιας άνευ όρων σύμβασης που καταργεί όλα τα δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενοι (μισθό, προϋπηρεσία, ωράριο υπερωρίες κλπ). Ανάμεσα σε άλλα, δεν ορίζει ωράριο, ο συμφωνημένος μισθός συμψηφίζει υπερωρίες, Κυριακές, επιδόματα (τωρινά ή μελλοντικά!!), δίνει τον ελεύθερο να μετακινεί τους εργαζόμενους σε όποιο πόστο θέλει, όπου θέλει χωρίς αποζημιώσεις, ακόμα και να τους νοικιάζει….

Αυτή η σύμβαση στάλθηκε με mail στους εργαζόμενους και τους καλούσε την επόμενη μέρα να την υπογράψουν όλοι. Το σωματείο μας απαίτησε να σταματήσει η διαδικασία και ενημέρωσε τους εργαζόμενους. Αρκετοί εργαζόμενοι μέχρι σήμερα αρνήθηκαν να υπογράψουν παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχονται από την εργοδοσία. Αύριο τους έχουν δώσει διορία για να υπογράψουν.

Το Σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή προειδοποίησε για αυτές τις εξελίξεις έχοντας στόχο να εμποδίσουμε και να σταματήσουμε τη διαδικασία με όλους τους τρόπους. Με παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση και στο υπουργείο καταφέραμε να πάρουν θέση και οι Υπηρεσίες και να ζητήσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ από την εργοδοσία ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

Ενημερώνουμε όλο τον κλάδο. Η υπόθεση μας αφορά όλους!!!! Πανομοιότυπες συμβάσεις έχουν εμφανιστεί αυτό το διάστημα και σε άλλες εταιρίες από άλλους κλάδους. Είναι συντονισμένη επίθεση των εργοδοτών. Αργά ή γρήγορα θα έρθει σε όλους μας!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε την επίθεση. Δεν σκεφτόμαστε ατομικά. Η λογική «εδώ καλά είμαι, δεν γίνονται τέτοια στη δική μου δουλειά» έχει σαν αποτέλεσμα να «αποδεχόμαστε» τους χειρότερους όρους όταν αργά ή γρήγορα θα συμβεί με τη λογική ότι πλέον γίνεται παντού.

Οι εργοδότες του κλάδου πάρα τους ανταγωνισμούς που μπορεί να έχουν μεταξύ τους, έχουν κοινό στόχο το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Κέρδος που βγαίνει από την δουλεία μας. Με τις συμβάσεις αυτές αυξάνουν επιπλέον τα κέρδη τους πατώντας πάνω στη δική μας ζωή. Αν δεν αντισταθούμε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου μας.

Όλα τα παραπάνω πατάνε στην μη ύπαρξη κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με ευθύνη των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ κλπ) και με την νομοθετική βοήθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων, αρνούνται να υπογράψουν με την ΠΟΛ νέα σύμβαση (η τελευταία υπογράφτηκε το 2009) η οποία θα καλύπτει τους όλους τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές εταιρίες, καθώς και λογιστές, βοηθούς λογιστές, συμβούλους, κ.λ.π. Η Σ.Σ.Ε. είναι ο μισθός, το ωράριο, οι άδειες, τα επιδόματα, η υγιεινή και ασφάλεια, η εκπαίδευση, η υγεία, η ασφάλιση, η προστασία της μητρότητας κ.α. Είναι το πλέγμα που θα διασφαλίζει τα ελάχιστα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων του κλάδου σε οποιονδήποτε εργοδότη και αν δουλεύει.

Καλούμε όλα τους συναδέλφους στην αυριανή κινητοποίηση στις 8.30 στην PwC.

Έχουμε και την ΔΥΝΑΜΗ και την ΕΜΠΕΙΡΙΑ να τους αντιμετωπίσουμε. Είναι η συλλογική δράση αυτή που τους βάζει εμπόδια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναδημοσίευση: Ένωση Λογιστών Ελεγκτών