Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής βρίσκονται μπροστά σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Για 5η  συνεχή χρονιά η Διοίκηση της Εταιρείας προτίθεται να εφαρμόσει το μέτρο της διαθεσιμότητας με μόνη δικαιολογία την εξοικονόμηση κόστους.

Το εργοστάσιο στην Ελευσίνα έχει διακόψει από τον Μάη του 2012 την λειτουργία του χαλυβουργείου λόγω κόστους παραγωγής και μειωμένης ζήτησης των προϊόντων. Παρά τα δυο κύματα οικειοθελών αποχωρήσεων του 2013 και του 2015,παρά τη μείωση μισθών, παρά τη μείωση του κόστους σε ρεύμα και φυσικό αέριο η επιχείρηση δεν μπορεί να βρει το δρόμο για την επαναλειτουργία της, με συνέπεια κάθε έτος από το 2014 να εφαρμόζεται 3μηνη διαθεσιμότητα στην πλειοψηφία του προσωπικού ενώ η εργασιακή ανασφάλεια προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στους εργαζόμενους και κατ επέκταση στις οικογένειες τους.

Ήδη η επιχείρηση βαδίζει στο δεύτερο έτος μηδενικής παραγωγής κι ενώ στις αρχές του έτους είχε διαφανεί μια αισιόδοξη προοπτική για επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αισιοδοξία αυτή αντικαταστάθηκε από έντονη ανησυχία με αφορμή δημοσιεύματα για ενδοοικογενειακή κόντρα η οποία έχει πάρει τη δικαστική οδό για την επίλυση της.

Οι εργαζόμενοι αισθάνονται όμηροι κι ανήμποροι μπροστά σε αυτήν τη νέα εξέλιξη, που πλέον δεν αφορά οικονομικές παραμέτρους αλλά εσωτερικό ιδιοκτησιακό και κατά κύριο λόγο διοικητικό πρόβλημα…

Η μόνη ευχή κι απαίτηση των εργαζομένων είναι να βρεθεί λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση και να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα οι ζωή η δικιά τους και των οικογενειών τους.