Καταγγελία για την Aegean: Αρνήθηκε εισιτήρια σε ζευγάρι τυφλών με το βρέφος τους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία για την Aegean: Αρνήθηκε εισιτήρια σε ζευγάρι τυφλών με το βρέφος τους

Την καταγγελία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) ανέδειξε μέσα από ανάρτησή του ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής.

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία για μισαναπηρισμό από την Aegean ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις.

Την καταγγελία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) ανέδειξε μέσα από ανάρτησή του ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία η αεροπορική εταιρεία Aegean αρνήθηκε να εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια σε ζευγάρι τυφλών με το βρέφος τους, με πρόσχημα τους κανονισμούς της για μετακίνηση βρέφους από ανάπηρο γονέα.

Η ταλαιπωρία της οικογένειας όμως δε σταμάτησε εκεί, καθώς, αφότου το ζευγάρι ενημέρωσε την Ε.Σ.Α.μεΑ για την απαράδεκτη διάκριση και έπειτα από επικοινωνία της αεροπορικής με τη Συνομοσπονδία, η Aegean πρότεινε να επιβαρυνθεί η οικογένεια με επιπλέον κόστος εισιτηρίων για μη ανάπηρο συνοδό που θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του βρέφους.

Πρόκειται, αν μη τι άλλο για μια απαράδεκτη κίνηση από την εταιρεία, που βάζει τους ανάπηρους συνανθρώπους μας στο περιθώριο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Άρνηση της AEGEAN να εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια σε ζευγάρι τυφλών με το βρέφος τους»

Στις 19.8.2022 η AEGEAN αρνήθηκε να εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού σε ζευγάρι τυφλών με το βρέφος τους με πρόσχημα τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας για μετακίνηση βρέφους από ανάπηρο γονέα.

Το ζευγάρι ενημέρωσε την «Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία» για την απαράδεκτη διάκριση και την άρνηση επιβίβασης αναπήρων με βρέφος σε αεροπλάνο και κατόπιν επικοινωνίας της ΕΣΑΜΕΑ η αεροπορική εταιρία πρότεινε (για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι τους) να επιβαρυνθεί η οικογένεια με επιπλέον κόστος έκδοσης εισιτηρίων για μη ανάπηρο συνοδό που θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του βρέφους!!!

Για να ταξιδέψει με αεροπλάνο ένα ζευγάρι αναπήρων μαζί με το παιδί τους χρειάζεται τη συνδρομή μη αναπήρου σε ρόλο προστάτη και συνοδού.

Η AEGEAN αντιμετωπίζει τα ανάπηρα άτομα ως κατώτερα με πρόφαση τους μισαναπηρικούς κανονισμούς της.
Σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει κυρώσει η χώρα μας για τα δικαιώματα των αναπήρων.

Το λόγο έχει η πολιτεία και η κοινωνία των ανθρώπων.

Σε σχόλιο η καταγγελία της ΕΣΑΜΕΑ

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fantonios.rellas%2Fposts%2Fpfbid0MSokfAmFHHFqPxHk3YDvNgaYHimbHGV69KucVm4AdVA63dNH2uCBJVFTbvZKX32wl&show_text=true&width=500

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fantonios.rellas%2Fposts%2Fpfbid0MSokfAmFHHFqPxHk3YDvNgaYHimbHGV69KucVm4AdVA63dNH2uCBJVFTbvZKX32wl&show_text=true&width=500

Πηγή: www.rosa.gr