Ανακοίνωση ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ σχετικά με τις συνδικαλιστικές διώξεις στην ΕΑΒ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ σχετικά με τις συνδικαλιστικές διώξεις στην ΕΑΒ

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

532.336  €

ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ

Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΒ

ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ

Εργαζόμενες, -νοι

Συναδέλφισσες, -φοι συνδικαλιστες

σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, στα σωματεία στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, -φοι συνδικαλιστες

όλων των παρατάξεων,

με αίσθημα οργής, θυμού, αγανάκτησης αλλά και αποτροπιασμού, πληροφορηθήκαμε ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ Διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ξεπερνώντας κάθε όριο φασιστικής συμπεριφοράς, με απίστευτο και απύθμενο θράσος , κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά 5 μελών του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων ζητώντας τους 532.336€ γιατί τόλμησαν να κάνουν το χρέος τους!!

Γιατί τόλμησαν να μείνουν όρθιοι.

Γιατί με την στάση τους έδωσαν ουσία και περιεχόμενο στον τίτλο συνδικαλιστής.

Εργαζόμενες, -νοι

Συνδικαλιστές όλης της χώρας,

Συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων,

η δίωξη αυτή δεν είναι μια απλή υπόθεση,

η δίωξη αυτή δεν αφορά μόνο τους 5 συναδέλφους μας από το σωματείο της ΕΑΒ.

Η πρωτοφανής αυτή δίωξη που αποτελεί κρεσεντο αυταρχισμού εδράζεται πάνω στα τερατουργήματα του Χρυσοχοίδη για την απαγόρευση των συναθροίσεων και του μετρ του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας Κ. Χατζηδάκη για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, είναι (και έτσι πρέπει να την εκλάβουμε) μια δίωξη ενάντια συνολικά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και συνιστά ακόμη μία επίθεση της κυβέρνησης της δεξιάς ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Είναι δίωξη ενάντια στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.

Είναι δίωξη ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία και μας θυμίζει τις πιο σκοτεινές εποχές στην ιστορία της χώρας.

Είναι δίωξη ενάντια στον καθένα και την καθεμία από εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά  στους χώρους δουλειάς για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια.

Σκοπός και στόχος αυτής της πρωτοφανούς φασιστικής δίωξης είναι η στοχοποίηση, ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργαζομένων.

Σκοπός και στόχος αυτής της κατάπτυστης δίωξης είναι η φίμωση όλων όσων τολμούν να στέκονται όρθιοι και να κάνουν το χρέος τους.

Σκοπός και στόχος αυτής της γεμάτης με μίσος δίωξης είναι να μην υπάρχουν συνδικαλιστές, να μην υπάρχει συνδικαλισμός. Να αφεθούν οι εργαζόμενοι βορά στις διαθέσεις της εργοδοσίας.

Η αιτιολογία των φασιστών-τρομοκρατών της Διοίκησης για την πρωτοφανή αυτή δίωξη που έρχεται σε εφαρμογή του Ν. Χατζηδάκη είναι το ποινικά για αυτούς κολάσιμο γεγονός του ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές, την ώρα του ωραρίου «κάλεσαν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες»!!!

Αυτή είναι η επίφαση.

Ο πραγματικός λόγος αυτής της κατάπτυστης φασιστικής δίωξης είναι άλλος.

Είναι το γεγονός ότι το σωματείο των εργαζομένων νύχτα-μέρα ξεσκεπάζει τα δεκάδες σκάνδαλα της Διοίκησης της Εταιρίας.

Σκάνδαλα προμηθειών!

Σκάνδαλα εργολαβιών με απευθείας ανάθεσεις!

Σκάνδαλα πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων της και συνειδητής απαξίωσης των εγκαταστάσεων και της τεχνογνωσίας του προσωπικού!

Εργαζόμενες, -νοι

Συνδικαλιστές όλης της χώρας,

Συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων,

με αίσθημα ευθύνης, πέρα και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, στη βάση των κοινών μας αγώνων, στη βάση των αγώνων όλου του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, στη βάση της προάσπισης του ιερού δικαιώματός μας να μπορούμε να έχουμε την ελευθερία και τη δυνατότητα να μιλάμε, να αναδεικνύουμε και να καταγγέλλουμε τις αρπαχτές και τα σκάνδαλά τους, σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταγγείλουμε με όλους τους τρόπους τη φασιστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΑΒ, που έφτασε μάλιστα μέχρι το σημείο να καλεί σε απολογία ακόμα και τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις!

Την ίδια ώρα να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στη δίωξη που υφίστανται, που σκοπό και στόχο πέρα από όλα τα άλλα έχει να τους συνθλίψει, όχι απλά οικονομικά, αλλά πάνω από όλα ως ανθρώπινες οντότητες.

Το να ζητάς αποζημίωση 532.336 € από 5 ανθρώπους που αμείβονται με κάτω από 1.000€ καθαρά, αν μη τι άλλο, δείχνει το πόσο φασίστας είσαι.

Σε αυτούς τους φασίστες που θέλουν να τρομοκρατήσουν, και να καθυποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα,

Σε αυτούς τους φασίστες που θέλουν να μας φιμώσουν και να βάλουν το συνδικαλισμό στο γύψο,

Μια απάντηση χωρά

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ

Οι εργαζόμενοι της χώρας,

Οι συνδικαλιστές όλης της χώρας και όλων των παρατάξεων, θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ