ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ – ΓΣΕΕ: Διαρκές έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ – ΓΣΕΕ: Διαρκές έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ
ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση συνεχίζει  την καταστροφική πολιτική της για τις δημόσιες επιχειρήσεις και τον δημόσιο ορυκτό πλούτο. Οι συνάδελφοι στη ΛΑΡΚΟ βιώνουν την συνεχιζόμενη κυβερνητική αναλγησία από την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Τελευταίο κρούσμα είναι η χθεσινή ανακοίνωση των υπουργών της ΝΔ προς τα σωματεία ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θ’ απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αλλά και των εργολαβικών στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις! Επιπλέον, οι κυβερνώντες διαμήνυσαν στους εργαζόμενους ότι θα πρέπει ν’ απομακρυνθούν από τις κατοικίες που διαμένουν δίπλα στο εργοστάσιο.

Είναι φανερό ότι η κυβερνητική πρόθεση είναι να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τους επίδοξους «επενδυτές» χωρίς να υπολογίζει τις κοινωνικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Δεν είναι το πρώτο δείγμα της κυβέρνησης που βλέπει τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμους, δυόμιση χρόνια τώρα συστηματικά ξηλώνει το εργατικό δίκαιο και ρίχνει στα τάρταρα τον κόσμο της εργασίας. Στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ όχι μόνο δεν έχει καμιά μέριμνα για τους εργαζόμενους αλλά κυριολεκτικά τους πετά έξω από τα σπίτια τους, στο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι  στη ΛΑΡΚΟ έχουν μακρά ιστορία αγώνων και δεν θ’ αφήσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει το απάνθρωπο σχέδιο της. Δουλεύουν δεκαετίες τώρα στα ορυχεία και στα καμίνια και ξέρουν να μάχονται για το δίκιο τους. Εμείς συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε και καλούμε να κάνουν το ίδιο η τοπική κοινωνία και το εργατικό κίνημα της χώρας ώστε με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα, να δώσουμε απάντηση στην πιο αντεργατική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση.

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνει η ταφόπλακα για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτα.