Μόνο ως “βαρίδια” βλέπει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μόνο ως “βαρίδια” βλέπει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Ενημέρωση από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ για την χθεσινή συνάντηση με την κυβέρνηση

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της κυβέρνησης,η οποία ήταν σύσσωμη, εκπροσωπούμενη από όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Συγκεκριμένα από τη μεριά της κυβέρνησης παραβρέθηκαν οι κ. Σταϊκούρας,κ Σκρεκας, κ Χατζηδάκης, συνοδευόμενοι από τα επιτελεία των υπουργείων τους
Η κυβέρνηση ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές εξέφρασε την πρόθεση της να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στο Φλεβάρη. Πρόκειται για ικανοποίηση του παγίου αιτήματος των επενδυτών να απαλλαχθούν από τα ” βαρίδια” εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ενημέρωσε πως αίτημα των επενδυτών είναι να αποχωρήσουμε από τους οικισμούς που διαμενουμε και πως παλεύει να τους πείσει να μπορούν να κατοικήσουν όσοι και αν και εφόσον απορροφηθούν με τον επενδυτή.
Άρα συνάδελφοι επιβεβαιωθηκαμε οι εργαζόμενοι όταν χαρακτηρίζαμε το σχέδιο της κυβέρνησης εγκληματικό που δε διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και οδηγεί σε μαρασμό όλη την περιοχή.
Εξειδικεύοντας σε άξονες την τύχη των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ εργαζομένων,έθεσε τα εξής :
1. Όλοι θα απολυθούν ταυτόχρονα και λάβουν αποζημίωση με τρόπο υπολογισμού το νόμο 4093/2012.
2. Οι εργαζόμενοι 55 χρόνων και πάνω θα απορροφηθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέχρι να φτάσουν τα 62 και συνταξιοδοτηθούν, χωρίς να διευκρινίζει το τόπο της εργασίας και το ύψος του μισθού.( Η εμπειρία δείχνει πως δεν ξεπερνάνε το βασικό τέτοια προγράμματα)
3. Ένα μέρος εργαζομένων που θα καθορίσει ο διαχειριστής το οποίο θα είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η διαδικασία εν λειτουργία, θα προσληφθούν με νέες συμβάσεις απο τον διαχειριστή. Χωρίς να προσδιορίζει τους όρους της σύμβασης.
4. Όταν αναλάβει ο επενδυτής θα προσλάβει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα εργασίας, “γέφυρα”, δηλαδή προγράμματα ανεργίας.
Για τη διαδικασία των διαγωνισμών τόνισαν πως μέχρι την επόμενη βδομάδα θα έχουν σταλεί τ σχέδια σύμβασης από την κυβέρνηση στους επενδυτές. Στόχος τους είναι να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές μέχρι τα μέσα Μάρτη.
Γι’αυτό συνάδελφοι θέλουν μέσα στο Φλεβάρη να ξεμπερδεψουν με τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, η συνάντηση δεν άφησε περιθώρια για αυταπάτες. Το σχέδιο- κρεμάλα έχει για τους εργαζόμενους ανεργία, εξαθλίωση, ξεσπιτωμα.
Μας κήρυξαν πόλεμο.
Θα πάρουν απάντηση δυναμική και αγωνιστική.
Όλοι στη ΓΣ να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.
Δε θα τους περάσει.
Θα βγούμε νικητές!!!