Το Σωματείο εργολαβικών (ΣΕΕΕΠΦΧ) αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Σωματείο εργολαβικών (ΣΕΕΕΠΦΧ) αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση

Την Τρίτη 20 Μαρτίου, το ΔΣ του Σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο επαφών του Σωματείου μας με Υπουργούς της κυβέρνησης.

Το ΔΣ ενημέρωσε την Υπουργό για την υπάρχουσα εργασιακή κατάσταση των εργολαβιών στα ΕΛΠΕ και των άλλων χώρων της Ενέργειας που εκπροσωπεί , καθώς και για τα αιτήματά μας, που δεν είναι άλλα από την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για το τέλος στις εργολαβικές αλλά και διοικητικές αυθαιρεσίες εις βάρος των εργολαβικών εργαζομένων. Η Υπουργός μας άκουσε με προσοχή, ενώ δήλωσε ότι θα πρέπει να τηρείται η εργατική νομοθεσία σε όλους τους χώρους δουλειάς . Το σωματείο μας άφησε υπόμνημα με τα αιτήματα μας .
Συνάδελφοι,
Οι δηλώσεις των Υπουργών φαίνεται ότι δεν λένε και πολλά σε εργολάβους και διοίκηση που εξακολουθούν να κωφεύουν στις φωνές των εργολαβικών εργαζομένων και να συνεχίζουν τις αντεργατικές πρακτικές. Εξαιτίας των παραπάνω και παρά την τρομοκρατία, τους προπηλακισμούς και την υπονόμευση που δεχόμαστε καθημερινά, οι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν φοβήθηκαν και προσήλθαν μαζικά στις ψηφοφορίες, αποφασίζοντας την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, με τη μορφή της απεργίας.
Έτσι λοιπόν:
Κατόπιν ψηφοφορίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψηφοφορία Θεσσαλονίκης 8/3/2018:
Ψήφισαν: 63-ΝΑΙ:63/ΟΧΙ:0
Ψηφοφορία Αθήνας: 21/3/2018 -Ασπρόπυργος :
Ψήφισαν: 95: ΝΑΙ:71/ΟΧΙ:24
Ψηφοφορία Ελευσίνας 22/3/2018:
Ψήφισαν: 48: ΝΑΙ: 38/ ΟΧΙ:10
Τα εκλογικά αποτελέσματα μίλησαν , οι εργολαβικοί εργαζόμενοι μίλησαν για 48ωρη απεργία στην Θεσσαλονίκη και 24ωρη στην Αθήνα .
Το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας , μετά και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας , με νεότερη ανακοίνωσή του θα ενημερώσει για τις ημερομηνίες των κινητοποιήσεων .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ