OXI στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο OXI στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Ο αγώνας για την αποτροπή του ξεπουλήματος της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, της ΔΕΗ, κλιμακώνεται, με την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα, 19 Οκτωβρίου, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Οι ιδεοληπτικοί νεοφιλελεύθεροι της κυβέρνησης της ΝΔ την παραδίδουν μέσα από «νομότυπες διαδικασίες» – παρωδία στα «κοράκια» των ξένων funds εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης των τελευταίων 40 χρόνων.

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η απόφαση της διοίκησης, με εντολή της κυβέρνησης, για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην “απώλεια” της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Ως εργαζόμενοι, είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έκανε δυνατή την πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το αγαθό σήμερα κινδυνεύει.

Κανείς μας δεν ξεχνάει τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτή ίσως είναι η πιο επικίνδυνη απόπειρα. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε μια μάχη, ίσως έναν κρίσιμο αγώνα. Η ΔΕΗ, αν προχωρήσει η ΑΜΚ, όπως σχεδιάζεται, δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτήν στην οποία εργαστήκαμε. Θα έχει χάσει οριστικά το “Δ”. Το “Δ” της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος. Έχουμε χρέος, απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε: Έχουμε χρέος Να μη Χαθεί το “Δ” της ΔΕΗ».