ΠΟΘΑ: Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΘΑ: Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, χωρίς την συμμετοχή του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό ακολουθεί την αποτυχημένη πρακτική του ξεπουλήματος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, πρακτική που όπου εφαρμόσθηκε έφερε δυσβάσταχτες αυξήσεις στην ενέργεια ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των μετόχων. Η συγκυρία της κίνησης αυτής είναι διπλά τραγική, αφού έρχεται μία εποχή που η κοινωνία είναι οικονομικά εξουθενωμένη από την κρίση που έχουν φέρει οι επιπόλαιες αποφάσεις της κυβέρνησης για την διαχείριση του κορονοϊού, συμπίπτει μάλιστα τόσο με ένα κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά, όσο και με την εκτόξευση των τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο χειμώνας διαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνος. Σε αυτό το αρνητικό οικονομικό κλίμα μόνο μία ΔΕΗ σε κρατικό έλεγχο, που αναφέρεται στην κοινωνία και όχι στους μετόχους της μπορεί να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες της. Επιπλέον το ξεπούλημα μίας κερδοφόρας και στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, ζημιώνει πολλαπλά το δημόσιο όχι μόνο με οικονομικούς όρους, αλλά και σε μία σειρά τομείς, από την αντιμετώπιση της φτώχειας, μέχρι την εθνική ασφάλεια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια Στην Ιδιωτικοποίηση  της ΔΕΗ  (https://www.facebook.com/protobouliaDEI). Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην διεθνώς αποτυχημένη πρακτική της ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας. Προτρέπουμε τα μέλη μας  να υπογράψουν το ψήφισμα που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Avaaz, στο παρακάτω λινκ:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/ellenike_kubernese_protoboulia_politon_enantia_sten_idiotikopoiese_tes_dee/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1333151-protoboulia_politon_enantia_sten_idiotikopoiese_tes_dee&utm_term=tdDEsb%2Bel&fbclid=IwAR2EvR5kzQDs0dPoLmx7ALGFkYrmy1rjYDvLtoi8O6YbNwA9p6wkZT6vA0I

Συμμετέχουμε στη Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στη “Μάχη της Ηλεκτρικής” που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 18:00, στο Εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Στη συναυλία, που οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη “Μάχη της Ηλεκτρικής”, συμμετέχουν:

-Λένα Αλκαίου

-Γεράσιμος Ανδρεάτος

-Καλλιόπη Βέττα

-Αργυρώ Καπαρού

-Δημήτρης Κοντογιάννης

-Γιάννης Κούτρας

-Βασίλης Λέκκας

-Χριστίνα Μαραγκόζη

-Κώστας Σκόνδρας

-Θεοδοσία Στίγκα

-Λάκης Χαλκιάς

Ενορχήστρωση:  Γιώργος Παγιάτης 

Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ