Εργατικό ατύχημα στην Αταλάντη, τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατικό ατύχημα στην Αταλάντη, τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας

Τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας για το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα μέσα σε λίγους μήνες σε βιομηχανία στην Αταλάντη

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου άλλος ένας συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του καθώς εργαζόταν σε μηχανή συσκευασίας στη βιομηχανία ΑΤΛΑΣ Tapes στην Αταλάντη. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την οδύνη μας στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου αλλά παράλληλα εκφράζουμε και την αγανάκτηση μας διότι είναι το δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα στην ίδια βιομηχανία σε διάστημα μόλις λίγων μηνών!

Δυστυχώς, γίνεται φανερό με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο ότι τεράστιες ευθύνες βαραίνουν το Υπ. Εργασίας για την έλλειψη ελέγχων στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Οι πολιτικές απαξίωσης των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ, ΚΕΠΕΚ) που υλοποιεί η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Ο πρόσφατος αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης συνεχίζει το ξήλωμα του ΣΕΠΕ που είχε ξεκινήσει με την υποστελέχωση, την αποδυνάμωση και την αδρανοποίηση του στην αρχή της κυβερνητικής θητείας.

Τα αίτια του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει αλλά ένα είναι σίγουρο, η εργοδοτική αυθαιρεσία στη χώρα μας έχει βρει συμπαραστάτη και συνένοχο. Είναι η κυβέρνηση που προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ αποδυναμώσει τα εργατικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους είτε περικόπτοντας δικαιώματα είτε δείχνοντας ανοχή και αδράνεια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η ανοχή των εργαζομένων όμως στην εντατικοποίηση της εργασίας, στις ελλείψεις στα μέτρα προστασίας και στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας είναι μηδενική. Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας για να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική και θ’ αντισταθούμε απέναντι στη βάρβαρη και αδηφάγο τακτική εργοδοτών που κερδοσκοπούν πάνω στις ζωές μας.