ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Να παρθεί άμεσα πίσω η απόλυση του Προέδρου Συνδικάτου Μεταλλείων Β. Ελλάδος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Να παρθεί άμεσα πίσω η απόλυση του Προέδρου Συνδικάτου Μεταλλείων Β. Ελλάδος

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ

Εργαζόμενες, -νοι

Η Διοίκηση της εταιρίας EDILMAC παίρνοντας θάρρος από το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ (Ν. Χατζηδάκη), πριν λίγες μέρες προχώρησε στην απόλυση του Προέδρου του σωματείου εργατοϋπαλλήλων μεταλλείων και λατομείων Βορείου Ελλάδος επειδή είχε … το «θράσος» στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του δράσης και καθηκόντων να κάνει το χρέος του. Να επισημαίνει τα κακώς κείμενα και να απαιτεί την εφαρμογή των όσων προβλέπει η νομοθεσία για την τήρηση των κανόνων ασφαλούς εργασίας.

Η παράταξή μας θεωρεί αυτή την απόλυση τιμωρητική, εκδικητική, που σκοπό και στόχο έχει να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης στις αυθαιρεσίες και τις παραλείψεις της εργοδοσίας, αλλά και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Είναι μια απόλυση προπομπός του τι σχεδιάζουν να κάνουν αποθρασυμένοι από το τερατούργημα του Χατζηδάκη μια σειρά εργοδότες που θεωρούν τους εργαζόμενους σκλάβους και αναλώσιμους.

Είναι μια απόλυση που είναι χρέος και καθήκον του καθενός μας να μείνει στα χαρτιά.

Η παράταξή μας με όλη τη δύναμη της φωνής της καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες της διοίκησης της εταιρίας και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της τόσο στο συνδικάτο όσο και στην Ομοσπονδία μεταλλωρύχων Ελλάδος.

Με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε παρόντες τόσο στην αυριανή απεργιακή τους κινητοποίηση όσο και στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ

 Γραφείο Τύπου                               ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ