ΣΕΕΤ: Διαπραγματεύσεις για την τηλεργασία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: Διαπραγματεύσεις για την τηλεργασία

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας επισημαίνει την ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το νέο καθεστώς της τηλεργασίας, με κλαδική συλλογική σύμβαση, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

Συναδέλφισσες, -οι,

Η εξ αποστάσεως εργασία είναι μία κανονικότητα που διέπει πλέον ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων δημιουργώντας νέους όρους και συνθήκες εργασίας. Είναι απολύτως απαραίτητο να ρυθμιστεί στο πλαίσιο μιας κλαδικής συλλογικής σύμβασης που θα συμπληρώνει το ισχύον νομικό πλαίσιο. Είναι απαραίτητη μία συμφωνία που θα εξασφαλίζει την καθαρά εθελοντική αποδοχή της, το δικαίωμα ανάκλησης, το δικαίωμα αποσύνδεσης, την κάλυψη των εξόδων κ.ά.

Στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις της ΟΤΟΕ σε αυτήν την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας την σημασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης και συνολικής ρύθμισης των όρων της τηλεργασίας για όλους τους εργαζομένους. Σε αυτό το πλαίσιο αποστείλαμε επιστολή στην οποία επισημαίνουμε την ανάγκη να συνυπολογιστούν και να συμπεριληφθούν στις προβλέψεις της σύμβασης και οι χιλιάδες συνάδελφοί μας που εργάζονται δίπλα μας ως υπάλληλοι τρίτων εταιρειών, ή με ατομική σύμβαση ή ως δήθεν ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στην επιστολή, την οποία σας επισυνάπτουμε τονίζουμε ότι είναι απαραίτητη η διάλυση της αβεβαιότητας που εξαπλώνεται όσο εξαπλώνονται ευέλικτες και επισφαλείς μορφές εργασίας. Οι τελευταίες εξελίξεις στις τράπεζες που κλείνουν καταστήματα δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν.

Η καλύτερη εγγύηση για ένα μέλλον συμβατό με εργασιακά δικαιώματα είναι να βαδίσουμε μαζί, όλοι και όλες οι εργαζόμενοι -ες προς αυτό το μέλλον.

21/07/2021

Το Δ.Σ.