ΕΑΚ Τραπεζοϋπαλλήλων: Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με παρακράτηση μισθών και απομόνωση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΚ Τραπεζοϋπαλλήλων: Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με παρακράτηση μισθών και απομόνωση

Η δημόσια υγεία προστατεύεται με ενημέρωση
και στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μέσα στη μεγαλύτερη μάχη, από τη μεταπολίτευση και μετά, που δίνουν οι εργαζόμενοι απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, έρχεται ο σύλλογος εργαζομένων στην Alpha Bank με επιστολή του στη Δ/νση Προσωπικού της τράπεζας, και απαιτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.
Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η ηγεσία του εν λόγω συλλόγου δεν αρκείται μόνο στην υποχρεωτικότητα (που θα μπορούσαν να το δικαιολογήσουν μέχρι ένα σημείο) προχωρά και σε προτροπές (;) και υποδείξεις στη διοίκηση να απομονώσει όσους αρνούνται τον εμβολιασμό και ένα δεν συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις… να παρακρατείται ο μισθός τους μέχρι να συνετιστούν!!!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δηλώνουμε ξεκάθαρα και με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών όλων μας απέναντι στη δημόσια υγεία, ότι η τήρηση των μέτρων που οι ειδικοί προτείνουν για την προστασία από το COVID 19 είναι υποχρέωση όλων. Βέβαια και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η στήριξη και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι η εξαθλίωσή του προς όφελος των ιδιωτών που έχουν εμπορευματοποιήσει τη δημόσια υγεία.

Δεν μπορούμε όμως να μη καταδικάσουμε απερίφραστα την ανακοίνωση του συλλόγου της Alpha Bank που προσβάλλει την προσωπικότητα και το δημοκρατικό αίσθημα όχι μόνο των εργαζομένων στην Alpha Bank αλλά και όλους τους τραπεζοϋπάλληλους.
Αυτού του είδους τοποθετήσεις μας γυρνάνε σε χρόνια μαύρα και βέβαια αλλάζουν και την ατζέντα των ημερών που δεν είναι άλλη, από την απόσυρση του κατάπτυστου αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Καλούμε την ΟΤΟΕ και όλα τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές που προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εργοδοσία και κυβέρνηση.

Η Γραμματεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Τραπεζοϋπαλλήλων