Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία / Νέες κινητοποιήσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία / Νέες κινητοποιήσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ – Πορεία και ενός λεπτού σιγή έξω από τη Βουλή για τους νεκρούς υγειονομικούς από κορωνοϊό. Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Σε κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Στο υπουργείο Υγείας, που ήταν για άλλη μια φορά αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησε συγκέντρωση. Η ΠΟΕΔΗΝ απαίτησε να μπει μέσα αντιπροσωπεία πέντε ατόμων αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με διμοιρία των ΥΜΕ, που με σπρωξίματα εμπόδισε τους εργαζόμενους να μπουν στο υπουργείο. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αδιαφορία του υπουργείου στα αιτήματά τους.

ΠΟΕΔΗΝ 22.4.21
(avgi.gr)

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκινώντας από την πλατεία Μαβίλη

ΠΟΕΔΗΝ 22.4.21
(avgi.gr)

Οι εργαζόμενοι θέλησαν να κάνουν στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά βρήκαν μπροστά τους φραγμό της αστυνομίας που είχε στηθεί στην Ηρώδου Αττικού για να  τους εμποδίσει να πλησιάσουν. Σε μια συμβολική κίνηση άφησαν άδεια καλάθια στο δρόμο, τονίζοντας: «Ζητάμε δώρο Πάσχα και μας δίνουν άδεια καλάθια».

ΠΟΕΔΗΝ 22.4.21
(avgi.gr)

Η πορεία σταμάτησε μπροστά στη Βουλή και οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς της πανδημίας. Στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικών από κορωνοϊό, ενώ θέλει να κηρυχθεί η 22α Απριλίου ημέρα μνήμης. 

ΠΟΕΔΗΝ 22.4.21 στεφάνι Βουλή
(avgi.gr)

Παρών στην πορεία ήταν και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» Κώστας Καταραχιάς, ο οποίος κατήγγειλε τη στοχοποίηση και τη συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε κλιμάκωση του αγώνα.

ΠΟΕΔΗΝ 22.4.21
(avgi.gr)
ΠΟΕΔΗΝ 22.4.21
(avgi.gr)

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ρεπορτάζ Τάσος Γιαννόπουλος – πηγή : Avgi.gr