Π. Μαγαλιός: Απέλυσε την εργαζόμενή του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Π. Μαγαλιός: Απέλυσε την εργαζόμενή του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Ανακοίνωση για την απόφαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελή Μαγαλιού για την απόλυση της επί 18 έτη υπάλληλο και μέλος του ΔΣ του ΕΚ,  πρόεδρο του κλαδικού σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών Ροδόπης, Ρυίας Πατσατζή εξέδωσε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση. Εκφράζοντας ταυτόχρονα  την αμέριστη συμπαράσταση και ζητώντας την άμεση ανάκληση της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση Κίνηση Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  «Αν κερδίσουν οι πρακτικές μαφίας θα ανοίξουν οι ορέξεις των εργοδοτών σε όλη τη χώρα, που θα βρίσκουν διάφορα παράθυρα, για να φορτώνουν στους εργαζόμενους ανύπαρκτα αδικήματα και να απολύουν χωρίς αποζημιώσεις »

Με τις δηλώσεις αυτές ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος καυτηρίαζε τις πρακτικές του  Λαυρεντιάδη, στους εργαζόμενους της ΒΦΛ στην Καβάλα, πριν λίγα χρόνια. Ποιες ήταν αυτές οι «πρακτικές μαφίας» του Λαυρεντιάδη: Το ν’ απολύει τους εργαζόμενους και παράλληλα να τους μηνύει για ανύπαρκτα αδικήματα, ώστε να μην δίνει την νόμιμη αποζημίωση, ποντάροντας προφανώς στην οικονομική τους εξόντωση, μια που έμπλεκαν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.

Περιμένουμε ανάλογες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τώρα που  αυτές τις πρακτικές της μαφίας, τις ξεπατίκωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και επιφανής «συνδικαλιστής» της περιοχής μας,  κ. Μαγαλιός.  Ο οποίος, αντιγράφοντας την πιο σκληρή εργοδοσία, απέλυσε και παράλληλα έκανε μήνυση  στην εργαζόμενη του Εργατικού Κέντρου Ρύια Πατσατζή, η οποία είναι και ενεργή συνδικαλίστρια και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Εμείς από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε όλες τις μεθοδεύσεις του Προέδρου του Ε.Κ. με τις στημένες πειθαρχικές επιτροπές, τις δικαστικές διαμάχες και την μετατροπή του Εργατικού Κέντρου σε μηχανισμό για εξόντωση αντιπάλων, μια και η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι μέλος της παράταξής μας, που είναι η παράταξη που ασκεί κριτική και αμφισβητεί την «αυθεντία» του Προέδρου.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στην διωκόμενη συναδέλφισσα και καταγγέλλουμε  αυτή την απόλυση, ως παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική και ζητάμε  ν’ ανακληθεί άμεσα.

Καλούμε άμεσα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την ηγεσία της ΓΣΕΕ να τοποθετηθούν σε αυτή την αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, που εκθέτει το Εργατικό Κίνημα και δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που θέλουν να το συκοφαντήσουν.

Πιστεύουμε, ότι οι ενέργειες του κ. Μαγαλιού θα έχουν την τύχη αυτών του Λαυρεντιάδη και το αποτέλεσμα θα είναι  η πανηγυρική δικαίωση της συναδέφισσας και η επιστροφή της στην εργασία!!

Κομοτηνή 21/03/2018

 


Αναδημοσίευση από: ert.gr

Σε απόλυση εργαζομένου του προχώρησε μέσω δικαστικού επιμελητή(20-03-2018) το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Πρόκειται για την επί 18 έτη υπάλληλο και μέλος του ΔΣ του ΕΚ, πρόεδρο του πρωτοβάθμιου και κλαδικού σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών Ροδόπης, Ρυίας Πατσατζή.

Για άκρως αντεργατική και προκλητική πράξη, με επιπόλαιο και απαράδεκτο τρόπο, ως προς την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και την απόλυση της, ενώ είναι ενεργή συνδικαλίστρια», κάνουν λόγο Πλειάδα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών και σωματείων πρωτοβάθμια εργαζομένων, που σπεύδουν στο πλευρό της κ. Πατσατζή.
Τα ίδια τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες υποστηρίζουν πως σε μια περίοδο που οι συνδικαλιστικοί φορείς, θα πρέπει να είναι ασπίδα σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία δυστυχώς η μητρόπολη της εργασίας στη Ροδόπη, το ΕΚ Κομοτηνής, ανοίγει κερκοπόρτες, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ορέξεις κείνων που καθημερινά συκοφαντούν το συνδικαλιστικό κίνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενέργεια του προέδρου του ΕΚ, Παντελή Μαγαλιού, και της πλειοψηφίας της παράταξή του, έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση σε Διοικητικό Συμβούλιο του Ε Κ Κομοτηνής στις 13 -02-2018 και απλά τώρα την κοινοποίησε.
Σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, από τότε ακόμα ο κ. Μαγαλιός διέψευδε τέτοιου είδους σενάρια και τα απέδιδε στην φαντασία της κ. Πατσατζή.
Σύμφωνα με την καταγγελία της σύμβασης που της απέστειλε γράφει καθαρά την ημερομηνία της απόφασης λύσης της σύμβασης-13-02-2018-.
Υπενθυμίζεται πως η Δικαστική διαμάχη μεταξύ των Ρυίας Πατσατζή και Παντελή ΜΑγαλιού, κρατάει από 2013, όταν η κ. Πατσατζή διεκδίκησε να πάρει τα δεδουλευμένα της (19 μισθοί), τα οποία και έλαβε, μια και δεν είχε πληρωθεί αν και δούλευε από το 2011. Τα δεδουλευμένα τα έλαβε το 2015, μετά την αγωγή που κατέθεσε το 2013.

 



Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ: «Προκλητική ενέργεια από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής»

«Σε μία άκρως προκλητική και αντεργατική πράξη προέβη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα με επιπόλαιο και απαράδεκτο τρόπο κατήγγειλε σύμβαση εργασίας και προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης που απασχολείται στο Ε.Κ. Κομοτηνής, η οποία επίσης είναι και ενεργή συνδικαλίστρια!

Παράλληλα δημιουργεί ερωτηματικά η στάση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κομοτηνής να λάβει τέτοια βιαστική απόφαση, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές διαφορές μεταξύ της απολυμένης συνδικαλίστριας και του εργοδότη της, του Ε.Κ.Κομοτηνής δηλαδή, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ουσιαστικά ασπάζεται ένα πρόσωπο αυταρχικό, καταχρηστικό και εκδικητικό.

Σε μία περίοδο που οι συνδικαλιστικοί φορείς οφείλουν να είναι η ασπίδα σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία  ορισμένοι πράττουν τα ακριβώς αντίθετα και ανοίγουν κερκόπορτες ώστε να εξυπηρετηθούν οι ορέξεις όλων εκείνων που καθημερινά συκοφαντούν το Σ/Κ ενώ ταυτόχρονα υιοθετούνται έμμεσα οι κατηγορίες για αδράνεια και συμπόρευση με τις μνημονιακές πολιτικές.

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόλυση, να εξετάσει ξανά και με νηφαλιότητα την εν λόγω υπόθεση και να σταματήσει να υπονομεύει αναίτια τον θεσμό και την συνδικαλιστική δράση των μελών του».