Οι “γραφειοκράτες” του Υπ. Εργασίας φταίνε τώρα για τις εκκρεμείς συντάξεις..

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι “γραφειοκράτες” του Υπ. Εργασίας φταίνε τώρα για τις εκκρεμείς συντάξεις..

Στη σημερινή του ομιλία στη βουλή ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης,  κατονόμασε τους Υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων που κατά τα λεγόμενά του δεν είναι άλλοι από τους “γραφειοκράτες” του Υπουργείου Εργασίας. Κάποιοι θα πουν ότι ο εύκολος τρόπος να πετάξεις τις ευθύνες από την δική σου πλάτη είναι να τις πετάξεις στην πλάτη κάποιου άλλου και θα έχουν δίκιο …. ο νέος υπουργός πετάει το μπαλάκι …. που όμως … αυτό είναι το θέμα..

Λογικό να ισχυριστεί ότι δεν φταίει αυτός πριν ένα μήνα ανέλαβε  άλλωστε…. έχει τη δυνατότητα. Τότε ποιος φταίει για την διόγκωση των εκκρεμών συντάξεων από τη στιγμή που το κόμμα του η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση τις χώρας; Ο Χατζηδάκης επιλέγει να ρίξει τις ευθύνες όχι στον κο Βρούστη τον προηγούμενο Υπουργό που στα χέρια του έγινε ότι έγινε αλλά στους ανώνυμους γραφειοκράτες…. Δεν λέει π.χ. υπαλλήλους Δ/ντές, διοικητές επιλέγει την λέξη γραφειοκράτης στον πληθυντικό αριθμό ….. έτσι το μόνο που ξέρουμε για αυτούς είναι ότι είναι του Υπουργείου Εργασίας

 Δείτε σχετικό άρθρο:

 “Απασφάλισε” ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στη βουλή, στράφηκε κατά των γραφειοκρατών του υπουργείου Εργασίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή του, καθώς δεν συνηθίζει να υψώνει τους τόνους. “Θέλω να σας πω ανοιχτά και από την καρδιά μου. Και θέλω να το ακούνε και οι άνθρωποι που βγάζουν τις συντάξεις και οι άνθρωποι που περιμένουν τις συντάξεις. Ένα κράτος, όποιο και αν είναι αυτό, το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για έναν χρόνο, για δύο χρόνια, για τρία χρόνια, για τέσσερα χρόνια, με συγχωρείτε δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα μέχρι να τους δώσει έστω μια προσωρινή ενίσχυση. Με εμένα υπουργό, αποκλείεται να γίνει. Το ξεκαθαρίζω λοιπόν για να το ακούνε και οι όποιοι γραφειοκράτες. Δεν γίνεται να καθυστερούμε άλλο, το θέμα των συντάξεων θα λυθεί, θα αντιμετωπιστεί το θέμα των συμψηφισμών. Αλλά με συγχωρείτε. Στο Δημόσιο για παράδειγμα αυτοί που περιμένουν να πάρουν σύνταξη και τελικά δεν θα πάρουν τη σύνταξη που προσδοκούν οι ίδιοι να πάρουν είναι το 3%. Στο πρώην ΙΚΑ είναι λίγο μεγαλύτερο το ποσοστό. Αλλά για αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί; Δεν γίνεται. Δώσαμε 31% παραπάνω συντάξεις το 2020 απ’ ότι έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν 1,7 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές στον ΕΦΚΑ, ξεκίνησε τμηματικά να καταβάλλεται η ψηφιακή σύνταξη , θα προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο στην καταβολή συντάξεων, σπάζοντας γραφειοκρατικά δεσμά, γιατί πάνω από όλα είναι ο πολίτης” είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η τροπολογία για την καταβολή ενός ορισμένου αριθμού συντάξεων ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αιτήσεως θα έρθει σύντομα στη Βουλή και θα επιδιώκει να καταβληθούν κάποιες εθνικές συντάξεις ως έναντι στους συνταξιούχους που έχουν κάνει αίτηση.

Δείτε το βίντεο μετά το 14.30′

πηγή: το site των υπαλλήλων του Υπ.Εργασίας