Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πέλλας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και στηρίζει τον αγώνα τους!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Γιαννιτσά

26/1/2020

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα!

Η  φωτογραφική αυτή διάταξη για απαγόρευση των συναθροίσεων έρχεται σε απάντηση της πολιτείας στους φοιτητικούς αγώνες που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι για τις 28 Γενάρη.Αγώνες ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο  που ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών των εργατικών και λαϊκών  οικογενειών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης ώστε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τις αλλαγές στο χρόνο φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καταδικάζει πολλούς φοιτητές που αναγκάζονται να εργαστούν, για να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες της ζωής τους, να μην μπορούν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους. Κλείνει την πόρτα των Πανεπιστημίων στους μαθητές και ανοίγει την πόρτα στην Αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Δε φτάνουν όλα αυτά αλλά απειλεί εκ νέου τους μαθητές με πρόστιμα αν δεν τηρούνται τα «μέτρα» προστασίας στα σχολεία, την ίδια στιγμή που στοιβάζει 25 κι 27 παιδιά σε μια τάξη με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο και χωρίς μαζικά τέστ στους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς τους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων.

Απαιτούμε να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να μην ψηφιστεί η παρουσία της αστυνομίας και η ενίσχυση της καταστολής στα πανεπιστήμια.