ΠΟΕΕΤ: Μέχρι να ενημερωθείτε κύριε Χατζηδάκη, οι εργαζόμενοι πως θα ΖΗΣΟΥΝ;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΕΤ: Μέχρι να ενημερωθείτε κύριε Χατζηδάκη, οι εργαζόμενοι πως θα ΖΗΣΟΥΝ;

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ… ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΕΤ

21/01/2021


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Χατζηδάκης τα νέα του καθήκοντα έχουμε ζητήσει συνάντηση μαζί του, για να του θέσουμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους σχεδόν 600.000 εργαζόμενους του κλάδου μας αυτή την στιγμή.

  • Με την ακατανόητη απόφαση της Κυβέρνησης τα σταματήσει το μέτρο της αναστολής σύμβασης για τους εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης 85.000 δικαιούχοι ξεκίνησαν να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ Νοέμβριο, επομένως έληξε το επίδομα ανεργίας τώρα τον Γενάρη. Μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο που θα ξαναμπούν για δουλειά πως θα επιβιώσουν;
  • Οι εποχικά εργαζόμενοι στον επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, όσοι κατάφεραν από αυτούς να πάρουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και παρόλο τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ότι παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα, οι συνάδελφοι αυτοί βάση της ανακοίνωσης του ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ γιατί είχαν πάρει 2 μήνες παράταση στο πρώτο κύμα πανδημίας. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των εργαζομένων δεν πήραν ούτε αυτό το επίδομα καθώς δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο ΟΑΕΔ.
  • Οι συνάδελφοι που εργάζονται στην εστίαση και ειδικά στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης είναι χωρίς εισόδημα από τον Μάρτιο του 20΄καθώς η εποχικότητα της εργασίας τους αλλά και τα λιγοστά μεροκάματα που έκαναν δεν τους επέτρεψαν να δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού.
  • Οι συνάδελφοι εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινούς προορισμούς και επιχειρήσεις που δεν έχουν λειτουργήσει φέτος είναι πραγματικά στο έλεος του Θεού καθώς δεν τους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα της μονομερής αναστολής σύμβασης, άρα και η αποζημίωση του ειδικού σκοπού (534€), ούτε και τα ένσημα ώστε να πάρουν επίδομα ανεργίας.

Και μιας και μιλάμε για ένσημα…

Όσοι ήταν σε αναστολή σύμβασης με μονομερή αίτηση, τα ένσημα από το κράτος δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στο σύστημα του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα όσοι είναι δικαιούχοι επιδομάτων από τον ΕΦΚΑ να μην μπορούν να τα λάβουν.

Τέλος όσοι εργοδότες δήλωσαν οι ίδιοι τους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης οι ασφαλιστικές εισφορές θα έπρεπε να ήταν στο ύψος του ονομαστικού μισθού και όχι στα 534€ (όπως έλεγε η ΚΥΑ)!

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ;