Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της ΟΕΧΒΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της ΟΕΧΒΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

19.1.21

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΕΧΒΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους, κάποιοι επιχειρούν να το εκφοβίσουν καταθέτοντας αγωγές εκατομμυρίων ευρώ.

Σε μία τέτοια απαράδεκτη κίνηση προχώρησε ο  επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, διεκδικώντας από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας το ποσό των δυο (2) εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τα λιπάσματα Καβάλας (;;;) με αποτέλεσμα ο αγώνας της ΟΕΧΒΕ να προκαλέσει ηθική βλάβη στο πρόσωπο του μέσω δυσφήμισης δια του τύπου.
Η στάση της ΓΣΕΕ είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική. Η Συνομοσπονδία θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων. Δυσφήμιση όντως υφίσταται και είναι το απαράδεκτο εργασιακό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη Λιπασματοβιομηχανία Καβάλας. Προς αυτή την κατεύθυνση τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί πρέπει να ενσκήψουν στο κρίσιμο ζήτημα των λιπασμάτων Καβάλας. Να προχωρήσουν άμεσα σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να διερευνηθούν σε βάθος τόσο οι εργασιακές σχέσεις στη συγκεκριμένη βιομηχανία όσο και το ζήτημα πληθώρας παρένθετων εταιρειών.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό της ΟΕΧΒΕ η οποία δίνει καθημερινό αγώνα.
Κάθε αγώνας μιας Ομοσπονδίας είναι αγώνας όλων μας.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ