Προς λουκέτο το 50% στην εστίαση – 1.000.000 εργαζόμενοι στον αέρα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προς λουκέτο το 50% στην εστίαση – 1.000.000 εργαζόμενοι στον αέρα

Το καμπανάκι του κινδύνου για τον τομέα της εστίασης κρούει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕΓιώργος Καββαθάς ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open περιέγραψε την τραγική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από τα lockdown,

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε το 50% των επιχειρήσεων απειλούνται αυτή τη στιγμή εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

«Έχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο». Δέκα καταστήματα εστίασης έκλεισαν σε ένα τετράγωνο στο Γκάζι, που έσφυζε από ζωή και τα μαγαζιά ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια… Ίδια τραγική εικόνα και στο Κολωνάκι με πάνω από 80 μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης, εστίασης να βάζουν λουκέτο ανέφερε.

Συνεχίζοντας ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά και στα προάστια και στην περιφέρεια. «Στη Θεσσαλονίκη μόνο στο κέντρο της πόλης έκλεισαν άλλα 40 καταστήματα εστίασης, Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε ΡόδοΧανιά, στα προάστια της Αθήνας, ΚηφισιάΕρυθραία κι άλλες περιοχές. Την εικόνα θα τη δούμε καθαρή όταν ξανά ανοίξει η εστίαση και πόσα λουκέτα θα έχουμε».

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο λιανεμπόριο που σηκώνει ρολά κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, αλλά και για την παράταση των χειμερινών εκπτώσεων που βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί να σώσει έστω και στις… καθυστερήσεις την παρτίδα. Ζήτησε δε, το μέτρο του click in shop να ισχύσει για όλες τις επιχειρήσεις κι όχι μόνο για ένδυση, υπόδηση, κοσμηματοπωλεία.

Ωστόσο, για την εστίαση, παρουσιάστηκε απαισιόδοξος κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

documentonews.gr