ΠΟΕΕΤ: Στον ΟΜΕΔ η ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων..

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΕΤ: Στον ΟΜΕΔ η ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/11/2020

ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ Η ΚΣΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ


Δυστυχώς μετά από διαπραγματεύσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, δεν καταφέραμε να συγκλίνουμε με την εργοδοτική πλευρά και να υπογράψουμε μια συλλογική σύμβαση εργασίας μέσα σε δύσκολους καιρούς για τον κλάδο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Από την πλευρά μας η πρόταση μας ήταν ξεκάθαρη, αναλογιζόμενοι και το πρόβλημα της πανδημίας, δηλαδή για τον επόμενο χρόνο να παραμείνουμε στα ίδια οικονομικά επίπεδα χωρίς να αλλάξει κάτι στα μισθολογικά και θεσμικά σημεία της σύμβασης μας.

Η πρόταση της ΠΟΞ για μειώσεις μισθών που θα αγγίζουν το 20%, ουσιαστικά είναι μια πρόταση μη υπογραφής σύμβασης απορρυθμίζοντας έτσι στον κλάδο τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Μας ζητήθηκε να υπογράψουμε μειώσεις μισθών! Αλήθεια ποιούς μισθούς;

Φέτος αυτή την δύσκολη σεζόν τα μέτρα στήριξης προς τους Ξενοδόχους ήταν δυσανάλογα με αυτά των εργαζομένων, πιστεύαμε έτσι πως και οι θέσεις εργασίας θα γλυτώνανε και πως στο τέλος θα καταφέρναμε να ρυθμίσουμε εκ νέου τους όρους αμοιβής και εργασίας στον κλάδο.

Κάνουμε λοιπόν γνωστή για άλλη μια φορά ακόμα και τώρα να εγκαταλείψουν οι εργοδότες τις παράλογες απαιτήσεις τους για μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και να ανανεώσουμε για 1 χρόνο την σύμβαση ως έχει.

Καλούμε επίσης τους κ.κ. Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και κ. Κόνσολα αντίστοιχα να πάρουν επίσημα θέση, όπως και τον ΣΕΤΕ αλλά και κάθε καλοπροαίρετο εργοδότη – ξενοδόχο αν συμφωνούν με τέτοιου είδους πρακτικές.
Αλήθεια πως θα ανοίξετε τα ξενοδοχεία σας του χρόνου και τί θα πείτε στο προσωπικό σας μετά από όσα έχει τραβήξει φέτος, ότι θα μειώσετε τους μισθούς;

Από την μεριά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν δεχόμαστε καμία μείωση στους μισθούς μας, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση, γιατί η καραντίνα κάποια στιγμή θα τελειώσει και τότε θα αρχίσει ο αγώνας μας για επιβίωση.

Όλοι λοιπόν οι φορείς του Τουρισμού Υπουργοί, εργοδότες και σωματεία να τοποθετηθούν στο θέμα που λέγεται “υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας”.