Ενδιαφέρον Λαυρεντιάδη για το λιμάνι της Καβάλας και η κοροϊδία συνεχίζεται

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενδιαφέρον Λαυρεντιάδη για το λιμάνι της Καβάλας και η κοροϊδία συνεχίζεται

Μία εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται μέχρι και σήμερα τους εργαζόμενους της, κάνοντας τους “μπαλάκι” ανάμεσα στις υπόλοιπες παρένθετες εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη , αναφέρει σε ανάρτηση στο facebook η Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Τάνια Ελευθεριάδου.

Αναλυτικά η ανάρτηση :

Ενδιαφέρον Λαυρεντιάδη για το λιμάνι της Καβάλας και η κοροϊδία συνεχίζεταιΠεριχαρείς παράγοντες της Κυβέρνησης ανακοίνωναν για τα 5 επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία υπο-παραχωρήσεων του λιμανιού Φίλιππος Β’, η οποία είναι εφικτή μετά από νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στα επιχειρηματικά σχήματα και τις κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι και PFIC LTD, δηλαδή η εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη (όπως ρητώς έχει τεκμηριωθεί και από έγγραφο του ΚΕΑΟ με ημερομηνία 3/1/2017) και η οποία, όπως αναφέρεται και σε δημοσιεύματα “Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν την παραγωγή φωσφορικού οξέος και σύνθετων NPK λιπασμάτων.

Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας βρίσκεται στη Νέα Καρβάλη, Καβάλας και περιλαμβάνει ένα σταθμό παραγωγής φωσφορικού οξέος, τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής σύνθετων NPK λιπασμάτων και ένα αυτόνομο ιδιωτικό λιμάνι για τη φόρτωση και εκφόρτωση προϊόντων και πρώτων υλών.”Μία εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται μέχρι και σήμερα τους εργαζόμενους της, κάνοντας τους “μπαλάκι” ανάμεσα στις υπόλοιπες παρένθετες εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Ας θυμηθούμε ότι η ALPHA Bank (μία από τις πιστώτριες τράπεζες της υπερχρεωμένης ΒΦΛ πλέον ELFE) στη μηνυτήρια αναφορά της περιγράφει τις μεθοδεύσεις με τις οποίες ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επιχειρούσε να μεταβιβάσει την όλη επιχειρηματική δραστηριότητα της ELFE σε δύο εταιρείες συμφερόντων και ελέγχου του, μία από αυτές ήταν η PFIC LTD. Να σημειωθεί ότι η μηνυτήρια αναφορά οδήγησε σε κακουργηματική δίωξη του Λαυρεντιάδη και 4 συνεργατών του.

Οι πρακτικές Λαυρεντιάδη είναι γνωστές στην Καβάλα. Οι καταδικαστικές αποφάσεις δείχνουν ξεκάθαρα ποια επιχειρηματική γραμμή θέλει να ακολουθήσει. Μένει να φανεί αν τελικώς το ΤΑΙΠΕΔ “περάσει” στην επόμενη φάση (φάση δεσμευτικών προσφορών) την PFIC LTD. Και εκεί θα αξιολογηθούν και οι πολιτικές τοποθετήσεις επί του θέματος και θα κριθούν και όσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν!