ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση συνεχίζει τον καταστροφικό της σχεδιασμό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση συνεχίζει τον καταστροφικό της σχεδιασμό

Η κυβέρνηση  συνεχίζει τον καταστροφικό σχεδιασμό της για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία. Η διαδικασία της εκκαθάρισης θα ακολουθηθεί από τη διαδικασία της εκποίησης ενώ η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ είναι αμφίβολη και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο. Παράλληλα, η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους χωρίς να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, χωρίς να δίνει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις εντάσσοντας τους σε ένα λεγόμενο «κοινωνικό πακέτο». Εάν περάσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, θα φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους και θα πληγούν σοβαρά οι τοπικές κοινωνίες.

Μετά από πολλούς μήνες αγώνων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν  να αγωνίζονται για να μην σταματήσει η λειτουργία καμίας μονάδας, αγωνίζονται για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΛΑΡΚΟ και το Σάββατο 17 Οκτώβρη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να σταματήσει την καταστροφική και αντιαναπτυξιακή πολιτικής της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους. Ο αγώνας των συναδέλφων στη ΛΑΡΚΟ έχει τη στήριξη όλων των εργαζομένων της χώρας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ