ΕΤΕΡ: Κάθαρση μέσω νέας αδειοδότησης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΤΕΡ: Κάθαρση μέσω νέας αδειοδότησης

13/10/2020

Ανακοίνωση

Κάθαρση μέσω νέας αδειοδότησης

Επειδή έπεσαν στην αντίληψή μας δημοσιεύματα, που επιχειρούν να ξεπλύνουν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ραδιοσταθμών προς τους εργαζομένους τους, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Ξαφνικά λοιπόν κάποιοι θυμήθηκαν πως στους 99,5 MHz εκπέμπει πειρατής και κόπτονται για την ασφάλεια των πτήσεων της Πολιτικής Αεροπορίας. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνη για την χρήση του φάσματος είναι αποκλειστικά η Ε.Ε.Τ.Τ. και εκεί, πρώτη και πιθανώς μόνο, η Ε.Τ.Ε.Ρ. έχει καταγγείλει την παράνομη εκπομπή σήματος στους 99,5 ΜHz από τις 12 Φεβρουαρίου του 2018, λίγους μήνες δηλαδή αφού ο κ. Μαρινάκης άφησε τον «Βήμα FM» να σιγήσει. Η επιστολή μας έχει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΕΤΤ 4847/13-02-2018. Ο ιδιοκτήτης του «peiratikos» (!) λοιπόν συνεχίζει να εκπέμπει λαϊκά τραγούδια, να δίνει τηλέφωνο για διαγωνισμούς στους ακροατές, να παραχωρεί (επωνύμως) συνεντεύξεις, να έχει ιστοσελίδα αλλά και link σε πλατφόρμα αναμετάδοσης ραδιοσταθμών (!)  και άλλα φαιδρά και απίστευτα αλλά ελληνικά… Εμείς επανήλθαμε και με άλλες επιστολές, προς το αρμόδιο τμήμα της Ε.Ε.Τ.Τ., έως ότου αυτή μας πληροφόρησε με επιστολή της πως έχει ενημερώσει το αρμόδιο τμήμα της Γ.Α.Δ.Α., συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, για το θέμα (Αρ. Πρωτ. ΕΕΤΤ 28140/1-10-2018). Όπου όμως ακούς παχιά λόγια, περί Δημοκρατίας, Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και τα συναφή, κράτα μικρό καλάθι…αποτέλεσμα ουδέν!

Επανήλθαμε λοιπόν με νέα επιστολή μας προς τους «υπευθύνους» της Ε.Ε.Τ.Τ. στις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους (αρ. πρωτ. Ε.Ε.Τ.Τ. 29660/25-09-2020). Σε αυτή τη πρόσφατη επιστολή μας δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση, εδώ δεν λάβαμε, σχετική με τις καταγγελίες μας, ενημέρωση σχεδόν για δύο χρόνια… Σε αυτή την τελευταία επιστολή μας δίνουμε τα απαραίτητα στοιχεία με τα οποία μπορούν να σταματήσουν άμεσα την παράνομη εκπομπή για την οποία γνωρίζει όλος ο Υμηττός.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονται και στον «VFM 88.3» αλλά και στον «SPORT24 103.3» και πως πρέπει (μαζί με τον «ΒΗΜΑ FM») να προχωρήσει το Ε.Σ.Ρ. σε προκήρυξη αδειοδότησης για τις συγκεκριμένες συχνότητες. Να θυμίσουμε πως ένας από τους πρώτους νόμους για την αδειοδότηση ραδιοσταθμών έλεγε ότι σε περίπτωση που η εταιρεία- φορέας χάσει, για οποιοδήποτε λόγο, την άδεια λειτουργίας του τότε αυτή επιστρέφει στο Κράτος και δίδεται μόνο με επόμενη διαδικασία ομαδικής αδειοδότησης και ποτέ μεμονωμένα, καθότι πρόκειται για δημόσιο αγαθό. Αυτό τον σκόπελο προσπαθούν να ξεπεράσουν οι εργοδότες και να αποφύγουν χρέη και υποχρεώσεις παίρνοντας «νέες» καθαρές άδειες. Αυτό το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες εργαζομένων αλλά και κατά του Δημοσίου  Συμφέροντος. Λίγους μόνο μήνες νωρίτερα ο Μάρης υποτίθεται πως κατέθεσε την άδεια λειτουργίας του «SPORT24 103.3» και έδιωξε όλους τους εργαζόμενους, τώρα ζητά κάποιος «επιχειρηματίας» να τον ανοίξει από το μηδέν; Ωραίο κόλπο! Να μην μιλήσουμε για τον αμαρτωλό όμιλο του Λυμπέρη που ανήκε ο  «VFM 88.3» και φέσωσε τους εργαζόμενους και τον οποίο οι Τράπεζες οδήγησαν σε (άγονο) πλειστηριασμό της άδειας μήπως πάρουν τα λεφτά τους…

Με ευθύνη των ιδιοκτητών των ραδιοσταθμών το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο τόσο για το μέσο όσο και για τους εργαζόμενους. Σε αυτό συμβάλει και η σταθερή αντεργατική στάση των κυβερνώντων που ταΐζουν τους εργοδότες των ΜΜΕ με εκατομμύρια ευρώ για να  δημιουργούν μία παραμορφωτική εικόνα της πραγματικότητας.

Αν δεν αντισταθεί ο κόσμος της εργασίας και σύσσωμη η αντιπολίτευση στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών μας τότε ο ζοφερός κόσμος των μυθιστορημάτων του Όργουελ θα μοιάζει με  παραμύθι σε σχέση με όσα θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο