Το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.) εισηγείται, το Μαξίμου νομοθετεί…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.) εισηγείται, το Μαξίμου νομοθετεί…

*Το κείμενο αποτελεί ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα στο Facebook:

Διαβάζοντας τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, για το προωθούμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και συγκεκριμένα για τις υπερωρίες, βλέπω αρκετούς, να σοκάρονται, από τις επερχόμενες, νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Τα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι, η κυβέρνηση σχεδιάζει:

1.Την αύξηση του ανώτατου ορίου υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων, από τις 48 στις 60 ώρες, ανά εξάμηνο.

2. Την διαχείριση των έξτρα ωρών εργασίας μέσα από μια ”συμφωνία” εργαζόμενου – εργοδότη, ώστε να μην πληρώνονται έξτρα, αλλά να συμψηφίζονται με ρεπό, έξτρα άδεια ή μικρότερο ωράριο σε άλλες εργάσιμες ημέρες.

3.Την δημιουργία της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και του ψηφιακού ωραρίου, ώστε οι αλλαγές στα ωράρια, να μπορούν γίνουν ανά πάσα στιγμή.

4.Την αλλαγή στο τρόπο ψηφοφορίας των συνδικαλιστικών στελεχών, για την απόφαση απεργίας.

5.Την διεύρυνση του κύκλου των εργαζομένων, που χαρακτηρίζονται ως διευθυντικά στελέχη, ώστε να μην δικαιούνται υπερωριακή απασχόληση κλπ.

Μάλιστα…

Για όσους σοκάρονται από τις αλλαγές στο ωράριο, παραθέτω τις προτάσεις, του αγαπημένου στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη, Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.) που δόθηκε στη δημοσιότητα και εισηγείται:

1.Την κατάργηση του διαχωρισμού υπερωρίας και υπερεργασίας (δηλαδή την μείωση του κόστους εργασίας και την κατάργηση της σχετικής προσαύξησης).

2.Την ολική κατάργηση της υπερωρίας και τη χορήγηση της, μόνο όταν ξεπερνιέται το μέσο ωράριο των 40 ωρών.

3.Τον καθορισμό των 200(!) ωρών ως ανώτατο όριο υπερωριακής αμοιβής όχι το εξάμηνο αλλά το 4μηνο, δηλαδή, εισηγείται 12 ώρες υπερωρία, εβδομαδιαίως!

4.Τις ειδικές συμφωνίες για διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ακόμα και σε ατομικό επίπεδο μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη!

5.Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και των σχετικών προσαυξήσεων.

Δεν έρχεται το τέλος της υπερωρίας. Έρχεται το τέλος γενικότερα…Να τους σταματήσουμε.

Ακολουθεί απόσπασμα της μελέτης- εισήγησης του ΚΕ.ΦΙ.Μ.